Rali Eb: részvételi rekord Veszprémben

Vágólapra másolva!
2024.04.08. 12:47
A címvédő Hayden Paddon/John Kennard páros is indul a veszprémi viadalon (Fotó: Facebook/RallyHungary)
Címkék
Magyarországi Európa-bajnoki futamon még nem szerepeltek annyian, mint a pénteken kezdődő Veszprém környéki versenyen, a rali Eb idei nyitó viadalára ugyanis 24 országból 57 páros nevezett.

„A Rally Hungary történetében ez a legnagyobb nevezői szám” – mondta az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában hétfőn Őry Kornél, a szervezőbizottság vezetője, hozzátéve, hogy 2019 óta van magyarországi versenye az Eb-sorozatnak, s azóta rendre az idény végén, az utolsó vagy az utolsó előtti viadalnak adott otthont az ország, amikor nem egyszer a bajnoki cím volt a tét. – „A szezonnyitó annyiból más jellegű, hogy mindenki frissen érkezik, és mindenki úgy indul el, hogy akkor az idén nekivágunk a bajnoki címnek. Ezért is lehet az, hogy ilyen népes mezőny érkezik Magyarországra.”

A rajtnál mások mellett ott lesz a címvédő új-zélandi Hayden Paddon vagy a norvég Mads Östberg is, valamint a legjobb hazai ralisok is elindulnak.

Őry Kornél arról is beszélt, hogy a szervezéssel jól állnak, hetek óta zajlanak a kivitelezési munkálatok a helyszínen, és már az utolsó simításokat végzik.

A szervezőbizottság vezetője a biztonság kérdésére külön is kitért, kiemelve, hogy az alig két hete az Esztergom–Nyerges Rallyn történt, öt halálos áldozatot követelő baleset után fokozták a biztonsági intézkedéseket.

„Egy ilyen tragikus baleset után mindenki, aki ebben a szakmában dolgozik, leült, és átgondolta, hogy mit lehetne tenni, hogy még biztonságosabbak legyenek a versenyek. Természetesen ezt mi is megtettük, és a hatóságokkal egyeztetve különleges biztonsági intézkedéseket hoztunk, megemeltük a biztonsági létszámot, illetve a rendőrséggel együttműködve a rendőri jelenlétet is. Átnéztük a nemzetközi szövetséggel együtt a teljes biztonsági tervet” – mondta Őry Kornél. – „Arra kérem a nézőket, hogy minden esetben csak a kijelölt helyen tartózkodjanak, és kövessék a hivatalos személyzet útmutatásait.”

A V-Híd Rally Hungary pénteken egy látványosnak ígérkező szuperspeciál szakasszal indul Királyszentistvánon, ahol szinkronpályát alakítanak ki a szervezők, és különleges fénytechnikával is készülnek. Szombaton és vasárnap Veszprém környékén összesen 12 gyorsaságit kell majd teljesíteniük a versenyzőknek.

„Sokat fognak haladni katonasági területeken, lőtereken, úgyhogy különleges, izgalmas és látványos futamok lesznek” – jegyezte meg a főszervező.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik