F2: Doohan könnyedén behúzta a főfutamos győzelmet a Hungaroringen

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.23. 11:29
null
Jack Doohan nem talált legyőzőre a Formula–2-es főfutamon a Hungaroringen (Fotó: Földi Imre)
Magabiztos győzelmet aratott Jack Doohan a Formula–2 magyarországi versenyhétvégéjének főfutamán. Az ausztrál versenyző mögött Frederik Vesti és Victor Martins ért célba a Hungaroringen.

 

Jack Doohan bizonyult a leggyorsabbnak a magyarországi versenyhétvége időmérőjén, így az ausztrál versenyző várhatta az élről a piros lámpák kialvását a főfutamon. Doohan mellől Victor Martins, a második sorból Frederik Vesti és Théo Pourchaire vághatott neki a hétvége legfontosabb összecsapásának a Hungaroringen.

Doohan megőrizte az első helyet a rajtnál, Martins azonban – kisebb lökdösődést követően – veszített egy pozíciót Vestivel szemben. Doohan három kör alatt egy másodpercen kívülre került az őt üldözőktől, nem sokkal később azonban Vesti visszazárkózott az ausztrál versenyzőre.

A nyolcadik körben Zane Maloney kezdte meg a kerékcserék sorát, majd a mezőny második feléből mások is kiálltak új gumikért. A barbadosi versenyző kicsivel később Jak Crawforddal került körökön át tartó kemény csatába. Egyik alkalommal az amerikai durván leterelte a pályán Maloneyt, az eset a sportfelügyelők figyelmét sem kerülte el, ám végül nem büntették meg Crawfordot.


Az első ötösből elsőként Dennis Hauger tudta le a kerékcserét a 16. körben, az előtte autózok azonban jóval tovább kivártak. Doohan autóján fél táv után is jól működtek a lágy gumik, a 20. körre már közel öt másodperc volt az előnye. Mögüle Vesti a 23. járta meg a bokszutcát, amivel átmenetileg két helyet veszített.

Nem sokkal később Martins, majd a 25. körben Doohan is kiállt – utóbbi a kerékcserét követően is vezette a futamot. Pourchaire nehéz helyzetbe került a verseny utolsó harmadában, hiszen a Martins elleni támadása kudarcba fulladt, majd a bukóteret megjárva rengeteg gumitörmeléket szedett össze, s végül többen is elmentek mellette.


A hajrára Doohan már akkora előnyt autózott ki az élen, hogy senki sem jelentett veszélyt a győzelmére. Az ausztrál végül a dobogó legfelső fokán ünnepelhetett a Hungaroringen, mellé Vesti és Martins állhatott fel.

A hajrára Doohan már akkora előnyt autózott ki az élen, hogy senki sem jelentett veszélyt a győzelmére. Az ausztrál végül a dobogó legfelső fokán ünnepelhetett a Hungaroringen, mellé Vesti és Martins állhatott fel.

Folytatás egy hét múlva Spa-Francorchamps-ban!


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik