TCR World Tour: Urrutia nyert, Michelisz a 8. lett a második futamon

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.30. 13:14
null
Erősen kezdett új sorozatában Michelisz Norbert (Fotó: europe.tcr-series.com)
Santiago Urrutia nyerte meg a második futamot a TCR Europe portugáliai versenyhétvégéjén, ami egyben a túraautó-világkupa (WTCR) utódsorozatának, a TCR World Tournak idénynyitója. Michelisz Norbert a nyolcadik helyen zárta a hétvége utolsó összecsapását Portimaóban.

 

Rajt-cél gőzelemet aratott szombaton Michelisz Norbert a portimaói első futamon, a részben fordított rajtrácsos második versenynek pedig a tizedik helyről vághatott neki. A pole pozícióból Santiago Urrutia várhatta a piros lámpák kialvását, az uruguayi pilóta mellé Kobe Pauwels parkolhatta le az autóját a rajtrácson. A második sorból Thed Björk és Tom Coronel kezdhette meg a hétvége utolsó összecsapását.

Urrutia jól kapta el a rajtot, ám rögtön az első kör végén a pályára kellett küldeni a biztonsági autót. Pauwels ugyanis először két helyet is veszített, majd lesodródott a pályáról, visszatérve pedig nekiment Dusan Borkovicnak. A szerb pilóta magától vissza tudott térni a bokszutcába az igencsak sérült autójával, Pauwels azonban a pálya szélén ragadt.

Urrutia mögé Björk, a harmadik pozícióba Frédéric Vervisch zárkózott fel az első körben. Michelisz egy hellyel került előrébb. A biztonsági autó négy kört töltött a pályán, Urrutia azonban az újraindításkor sem engedte ki a vezetést a kezei közül. Az uruguayi versenyzőnek nem kellett sokáig védekeznie, ugyanis a safety car igen hamar visszatért a pályára.

Ezúttal Néstor Girolami miatt, akinek jobb első kerekei kitört, így kénytelen volt megállni a pályán. A verseny végül nem sokkal fél táv után folytatódhatott – Urrutia az újabb újraindítás után is maradt az élen. Az uruguayinak és az őt követő Björknek sikerült kissé leszakítania a többieket a következő körökben, míg Michelisz megelőzte Ma Csing-huát.

Urrutia végül behúzta a győzelmet a második versenyen, mellé Björk és Vervisch állhatott fel a dobogóra. Michelisz a nyolcadik helyen látta meg a kockás zászlót.

Folytatás május 26–28-án Spa-Francorchamps-ban!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik