TCR World Tour: rajt-cél győzelmet aratott Michelisz a legelső versenyen

Vágólapra másolva!
2023.04.29. 15:53
null
Michelisz Norbert győzelmét hozta az új sorozat legelső versenye (Fotó: europe.tcr-series.com)
Győzelemre váltotta pole pozícióját az első futamon Michelisz Norbert a TCR Europe portugáliai versenyhétvégéjén, ami egyben a túraautó-világkupa (WTCR) utódsorozatának, a TCR World Tournak az idénynyitója.A magyar versenyző mögött a csapattársa, Mikel Azcona ért célba, a dobogóra még Rob Huff állhatott fel Portimaóban.

 

Remekül kezdett Michelisz Norbert a TCR World Tour legelső hétvégén, hiszen elhódította a pole pozíciót az első futamra. A Hyundai magyar versenyzője mellől a csapattársa, Mikel Azcona, a második rajtsorból Rob Huff és Frédéric Vervisch várhatta a piros lámpák kialvását Portimaóban.

Michelisz megtartotta az első helyet a rajtnál, s közvetlenül mögötte sem történt változás a sorrendet illetően. A start utáni helyezkedés legnagyobb vesztese Santiago Urrutia volt, aki defekt következtében visszaesett a mezőny legvégére, majd igen hamar feladta a versenyt.

Michelisz rögtön a rajt után próbált elhúzni az őt üldözőktől, és bár eleinte úgy tűnt, hogy sikerül kiautóznia némi előnyt, Azcona néhány kör után nagyon közel került a csapattársához. A spanyol versenyzőnek ráadásul nem sikerült leráznia magáról Huffot, Vervisch-t és Néstor Girolamit, így a Hyundai versenyzői nyomás alatt vezettek a futam szinte egészében.

A folytatásban sem szakadt el ugyanis egymástól az élmezőny, ám Michelisz kiállta a próbát, és maga mögött tartott mindenkit a kockás zászló lengetéséig. A magyar versenyző tehát győzelemre váltotta pole pozícióját a TCR World Tour történelmének első versenyén, a BRC-istálló ráadásul kettős győzelmet aratott Portimaóban Azcona második helyének köszönhetően. A dobogóra még Huff állhatott fel.

Folytatás vasárnap 12.30-kor a második versennyel!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik