Autósport: pole-lal kezdett Michelisz a WTCR utódsorozatában

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.29. 11:51
null
Michelisz Norbert szerezte meg a rajtelsőség a WTCR utódsorozatának első időmérőjén (Fotó: DPPI)
Michelisz Norbert nyerte meg az időmérőt a TCR Europe portugáliai versenyhétvégéjén, ami egyben a túraautó-világkupa (WTCR) utódsorozatának, a TCR World Tournak az idénynyitója.

 

A 2022-es idény végén WTCR, helyét a TCR World Tour elnevezésű új sorozat vette át, amely azonban egy fontos szempontból igencsak eltér más szériáktól. Ebben a sorozatban ugyanis nem rendeznek saját versenyeket, hanem a különböző TCR-kategóriák egyes futamait kiválasztva alakították ki a versenynaptárt. Ennek értelmében a szezonnyitót a TCR Europe-sorozat portimaói versenyhétvégéje „adta”.

Bár a WTCR-ben tavaly három magyar versenyző is indult, az új sorozatban egyelőre csak Michelisz Norbert képviseli hazánkat. A 2019-es világkupagyőztes maradt a Hyundai kötelékében, s akárcsak tavaly, idén is WTCR utolsó bajnoka, Mikel Azcona a csapattársa a BRC N Squadra Corse-istállónál.

A portugáliai kétszakaszos időmérő első részében Michelisz a negyedik helyen végzett, vagyis simán továbbjutott a Q2-be, majd azt az élen zárva megszerezte a rajtelesőséget az első futamra. Michelisz mellől Azcona, a második sorból a WTCR-ből szintén ismert Rob Huff és Frédéric Vervisch várhatja a piros lámpák kialvását.

Folytatás 15.20-kor a hétvége első versenyével!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik