Rali-vb: nem lesz bajnokavatás, az éllovas Ogier kiesett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.23. 15:32
Sébastien Ogier biztosan nem lesz világbajnok a hétvégén, ugyanis kiesett a rali-vb németországi állomásának negyedik szakaszán. A Volkswagen Polóval versenyző francia pilóta autójának felfüggesztése eltört, ami miatt feladni kényszerült a küzdelmeket már a második napon.

A Német Rali első két szakasza után öt másodperces előnyt gyűjtő Ogier a harmadik etapon elfékezte magát, és egy szőlőlugasnak ütközött, ami miatt eltört a bal első felfüggesztése. A francia versenyző még a pályán megpróbálta megjavítani, ám tartós sikert nem aratott: a negyedik, mosellandi szakaszt 17 kilométer után feladni kényszerült, mivel a reparálás „megadta magát”.

„Elfékeztem magam, kár tagadni – szomorkodott Ogier. – Nem volt benne a jegyzetemben. Lementem a szőlősbe egy kicsit, valaminek nekimentem, és eltört a felfüggesztés.”

Ogier második kiesése volt ez a szezonban, a francia pilóta matematikailag világbajnok lehetett volna a hétvégén, ám így biztosan nem lesz. A Volkswagen versenyzője 181 ponttal vezet a pontversenyben, mögötte Jari-Matti Latvalának és Thierry Neuville-nek is 91 pontja van.

Öt szakasz után Neuville vezet a Német Ralin.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik