Szalay ráállt a gázra és nyert

T.A. T.A.T.A. T.A.
Vágólapra másolva!
2013.05.27. 10:14
null
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős sikerével végződött az ob második futama
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős megnyerte a tereprali országos bajnokság második futamát, s ezzel (2010 és 2011 után) immár harmadszor diadalmaskodott a Rábaköz-kupán.

 

Az Opel Dakar Team kettőse remek formában autózott egész hétvégén, s ennek köszönhetően szombaton szerzett is némi egérutat. De tényleg csak egy egészen kicsit, hiszen a nemzetközi mezőny rendkívül kiegyensúlyozott, másodpercekre menő küzdelem zajlott Szalayék és a velük pariban lévő két lengyel páros között.

A vasárnapi első kör után azonban nyilvánvalóvá vált: ha nem hibázik, az Opel Mokka pilótájától senki sem veheti el a győzelmet. A reggeli első szakaszt ugyanis meglehetősen nagy fölénnyel hozta Szalay.

„Ráálltam a gázra, mert bár Malyszt megbüntették szombat este – kihagyott egy GPS-pontot –, Komornicki nagyon közel volt hozzánk. Az első szakaszt megnyertük, amivel jelentősen növeltük az előnyünket, ráadásul a második szakaszon legfőbb riválisunknak súlyos technikai problémája támadt, attól kezdve pedig mi is visszavettünk a tempóból, hiszen nem volt miért kockáztatni. Nagyon örülök, hogy sikerült nyernünk, jó kis verseny volt!” – mondta Szalay Balázs, aki immár harmadszor diadalmaskodott a Rábaköz-kupán, vagyis kijelenthetjük: fekszenek neki ezek a pályák.

„Sajnálom, hogy az ellenfelek közül jó néhányan kiestek, szombaton nagyon inspiráló volt a köztünk zajló adok-kapok, jó lett volna még egy kicsit bokszolni egymással. Bár ezen a hét végén olyan jól kijött nekünk a lépés, hogy szerintem nem tudtak volna megelőzni” – mondta Bunkoczi László.

Apropó boksz! A mezőny két tagja konkrét ütésváltásba keveredett. Molnár „Vadász" István meg akarta előzni az előtte autózó Juraj Ulrichot, aki nem engedte el annak ellenére sem, hogy Molnár navigátora, Tóth Dénes nyomta a Sentinelt (ami arra való, hogy a hátul jövő jelezze az elöl haladónak előzési szándékát). A vége az lett, hogy a porban kétszer is koccantak, amit Molnár úgy értelmezett, hogy Ulrich ok nélkül fékezett, utóbbi pedig nyilván úgy, hogy direkt nekimentek hátulról. A vége az lett, hogy Ulrich a célban kiugrott az autóból és ököllel kívánt elégtételt venni, de szerencsére hamar lecsillapodtak a kedélyek. A versenybíróság mindkét felet meghallgatta.

És akkor vissza a versenyhez. Szalayék mögött a versenypályára hosszú idő után visszatérő Fodor Imre érkezett a második helyen. Végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva hódította el ezt a pozíciót. „Stabilan, biztonságosan autóztunk, mert előttünk és mögöttünk is nagy volt a különbség. Az autó sokkal többet tud ennél, s nekünk még fel kell nőnünk a feladathoz” – mondta Fodor.

A dobogó harmadik fokára Fekete Antal pályázott jó eséllyel, ám az utolsó szelektív szakaszon hajtásproblémája támadt, úgyhogy Varga Imre állhatott fel a pódiumra. Varga így két harmadik helyének köszönhetően az összetettben is az élre állt.

RÁBAKÖZ-KUPA, AZ OB 2. FUTAMA, HIMOD
Abszolút végeredmény:
1. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel Dakar Team, Opel Mokka) 3:31:02, 2. Fodor, Mesterházi (Arrabona Rally Club, Toyota Hilux) 6:02 perc hátrány, 3. Varga, Szegedi (Varga Racing, Nissan KingCab) 17:10 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik