Motorsport: Talmácsi negyedik lett az első tesztnapon

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2013.02.19. 09:19
Tomboló nyárban, az ausztráliai Phillip Islanden készül a gyorsasági motoros supersport-világbajnokság mezőnye a hétvégi idénynyitóra – a hétfő és a kedd a tesztelés jegyében zajlik, s az első napi történések alapján nem lehetünk elégedetlenek, hiszen Talmácsi Gábor legjobb hondásként a negyedik helyen végzett.

Amint arról beszámoltunk, a korábbi magyar világbajnok ugyanazzal a cseh csapattal, a Prorace Racinggel vág neki a szezonnak, amelynek színeiben tavaly beugróként bemutatkozott a világbajnokságon. Most azonban van annyi előnye, hogy fel tudott készülni a szezonra, tudott tesztelni. S nagyon úgy tűnik, hogy ez sokat számít – legalábbis erre utal a hétfői negyedik hely, amely még akkor is biztató, ha tudjuk, ilyenkor mindenki az utolsó simításokat végzi, s nem a gyorsaság a fő cél.

„Jobban szeretek hőségben motorozni, mint fázni, úgyhogy nagyon jól érzem magam az ausztrál pályán. Hétfőn a futómű beállításán dolgoztunk, s bár az elektronikai rendszer egyelőre nem tökéletes, dolgozunk rajta. A határok feszegetése közben egyszer el is csúsztam a négyes kanyarban, de szerencsére a motor is megúszta és én is" – mondta Talmácsi, aki összesen 43 kört tett meg, s aki az idén szeretne folyamatosan a mezőny elejében motorozni, és ha alkalom adódik, elcsípni néhány dobogós helyezést.

A 35 tagú mezőnyben további két magyar versenyző teszi próbára a gyorsaságát. Tóth Imre a 15. pozícióban zárta az első napot („Megvan a tempónk, ez a legfontosabb" – mondta), míg Németh Balázs a 23. helyen végzett, neki még gyorsulnia kell.

SUPERSPORT-VB, TESZT, PHILLIP ISLAND
1. nap: 1. Lowes (brit, Yamaha) 1:33.950, 2. Sofuoglu (török, Kawasaki) 1:34.155, 3. Leonov (orosz, Yamaha) 1:34.307, 4. Talmácsi Gábor (magyar, Honda) 1:34.436, ...15. Tóth Imre (magyar, Honda) 1:35.814, ...23. Németh Balázs (magyar, Honda) 1:36.273

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik