Nem keresik tovább Győrffy Ákost, az Alpokban eltűnt hegymászót

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.04.07. 18:18
A Kalifa tájékoztatása szerint az eltűnt magashegyi hegymászó és extrém sportoló Győrffy Ákos családja a szakemberekkel együtt azt a döntés hozta, hogy nem keresik tovább, a Kiss Péter-emlékexpedíció nélküle indul a Kancsendzöngához.

Nem találták meg az Alpokban, a Monte Rosán eltűnt Győrffy Ákos magashegyi hegymászó, síalpinista és siklóernyős nyomait, a családja szakemberekkel együtt azt a döntést hozta, hogy abbahagyják a keresését – olvasható a Kalifa hivatalos értesítésében.

A hegymászó szombaton utazott volna Nepálba a Kalifa – Kiss Péter-emléktúrára a 2013-ban elhunyt hegymászó édesapjával és testvérével, Attilával együtt a Kancsendzönga alaptáborába, ahol a megemlékezés után ő a hegyen maradt volna, és megpróbált volna feljutni a 8586 méter magas csúcsára, a vállalkozás így vasárnap nélküle indul el.

Győrffy Ákos a felkészülés végén Olaszországba ment a Monte Rosához, ám a megbeszélt időpontra nem tért vissza, és nem is jelentlezett be, amit szerdán Héjja Bálint, a Kalifa Alpin Csapat tagja, nemzetközi szakvizsgával rendelkező hegyivezető jelzett az olasz hatóságoknak, és megindult a keresés három helikopter és húsz hegyimentő bevonásával.

A keresés pénteken hivatalosan véget ért, miután nem találták az eltűnt magyar hegymászó nyomait, aki tavaly első magyarként síelte meg az Ibn Szína-csúcsot, a Manaszlu megmászása azonban a rossz időjárás miatt nem sikerült neki.

Fotó: Kalifa

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik