A zöld csodaétel, amely Ronaldót és Messit is formában tartja

Vágólapra másolva!
2022.12.26. 14:16
Válogatás legolvasottabb idei cikkeinkből: a spanyol sportlapok szerint a legnagyobb sztárok is rendszeresen fogyasztanak algát, ami egyre népszerűbb tápanyagforrás a futballisták körében.

Mi az az étel, amelyet Lionel Messi, Karim Benzema és Cristiano Ronaldo is rendszeresen fogyaszt, és amelynek köszönhetően túl a harmincon is nagyszerű erőnlétnek örvendenek?

Nem feltétlenül az egyik leggusztusosabb étel, de nagyon egészséges az alga

A Marca cikke továbbá kiemeli, hogy gyorsítja az anyagcserét, van benne A-, B1-, B2-, C-, D-, E- és K-vitamin, vas, rost, és sokkal több kalcium, mint a tejben, továbbá gyulladáscsökkentő, és segíti az immunrendszer működését. A Mundo Deportivo pedig több olyan séfet megkérdezett, aki labdarúgók ételeit készíti el. Az egyikük elmondta, hogy nagy támogatója a rendszeres algafogyasztásnak, éppen ezért szinte minden ételben fel is használja az omega-3-zsírsavat, antioxidánsokat és vitaminokat is tartalmazó értékes táplálékot.

Azt persze nem tudni, hogy a fent említett futballisták sikereiben mekkora szerepet játszik a rendszeres algafogyasztás, de az biztos, hogy az edzésmunkájuk mellett az étkezésükre is nagyon odafigyelnek.

(Azóta már tudjuk, Messinek nagyon bejött, Ronaldónak és Benzemának kevésbé…)

(Nyitókép: AFP)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik