Hawaii legextrémebb macskája imád az óceán hullámai között szörfölni a gazdáival

Nagy ZsoltNagy Zsolt
Vágólapra másolva!
2022.02.04. 12:32
Hokule'a kicsiként nagyon félénk volt, de amint gazdái észrevették, hogy imádja a vizet, magukkal vitték a strandra, ahol mindig remekül érzi magát.

Hokule'a egészen biztosan nem tartozik az átlagos macskák közé. A gazdáival Hawaii szigetén, Honoluluban élő állat a napi átlagos macskateendők mellett ugyanis megőrül a vízi sportokért, imád szörfölni. Életét saját Instagram-oldalán is nyomon lehet követni.

„Ahogy jönnek a hullámok, a deszka elejére sétál, lefekszik és megkapaszkodik – mesélik a videóban Hokule'a gazdái. – A megfelelő pillanatban aztán beleugrik a vízbe, és ha mi is ott vagyunk, hozzánk úszik, majd vissza a deszkára. Amikor kicsi volt, mindig félénk macskának tűnt, elbújt előlünk az ágy takarója alá, de idővel összeszedte a bátorságát. Mindenhova követett minket, még zuhanyozni is, annyira kíváncsi volt a világra. Észrevettük, hogy imádja a vizet, a zuhogó esőben is szívesen kinn maradt az udvaron, ami szokatlan viselkedés egy macskától, nem sűrűn látni ilyet.

Ekkor jött az ötlet, hogy talán magunkkal vihetnénk a strandra is.

Kerestünk egy partszakaszt, ami kellően csendes volt, a hullámok sem verdesték nagyon, és jól érezhette magát. Először a homokban játszott, aztán szépen bemerészkedett az óceánba, és egyre jobban élvezte. Mivel jól is úszott, gondoltam, felteszem a deszkára, így kezdődött az egész. Később építettünk neki a deszkára egy kis helyet, ahol nyugodtan pihenhet, nem csúszkál folyton. Ez meghozta az önbizalmát, és most már teljesen otthonosan mozog a deszkán. Nagyjából egy órán át érzi jól magát a vízben, utána kivisszük és lezuhanyozzuk, hogy a bundája ne legyen ragacsos. Nagyon mókás együtt élni vele.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik