Túramozgalom indult az Országos Kéktúra hetvenedik évfordulójának alkalmából

Vágólapra másolva!
2022.01.28. 19:38
A Budapesti Lokomotív Sportkör természetjáró szakosztályának vezetése 1952 januárjában indította el hódító útjára a mai is népszerű Kéktúrát.

Jubileumhoz érkezett az Országos Kéktúra (OKT). A mai Lokomotív Turista Egyesület jogelődje, a Budapesti Lokomotív Sportkör természetjáró szakosztályának vezetősége 1952 januárjában indította útjára a népszerű jelvényszerző túramozgalmat a szakosztály tagjai számára, a Tapolca és a zempléni Sátoros-hegyek közé tartozó Tolvaj-hegy közötti kék útvonalra. Az Országos Kéktúra atyjának dr. Vízkelety László tekinthető, az ő javaslatára dolgozták ki és hirdették meg a túrát az egyesület akkori vezetői, Bokody József, Forgó János és Thuróczy Lajos.

A Lokomotív TE vezetése a jubileum alkalmából jelvényszerző túramozgalmat hirdetett meg.

A túramozgalom célja, hogy az érdeklődők az Országos Kéktúra 70 km-es szakaszának 70 óra alatt történő bejárásával emlékezzenek meg a 70. évfordulóról. A túramozgalom résztvevőinek az Írott-kő és Hollóháza közötti 1170 km hosszúságú kék sáv jelzés teljes útvonalának szabadon kiválasztott 70 km-es szakaszát kell bejárniuk 70 órán belül. A 70 km teljesítését és a 70 órás időtartam betartását egyaránt igazolni kell. A megkezdett teljesítés a 70 órán belül megszakítható, de a megszakítás nem vonható le a 70 órás teljesítési időből. A túramozgalom egyénileg és csoportosan, gyalogosan és futva is teljesíthető 2022. január 1. és 2022. december 31. között.

A túra igazolófüzete a lokomotiv.hu oldalról tölthető le. Nevezési díj nincs, csak a teljesítés után járó egyedileg készített jelvény árát (2000 Ft/jelvény) és a postaköltséget kell kiegyenlíteni. A résztvevők az útvonal végigjárását a túramozgalom igazolófüzetében az érintett OKT bélyegzési pontokon igazolhatják. További információk az egyesület weboldalán.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik