Kiterjesztett szabályozás síelőknek

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2021.02.23. 18:20
Hasonlóan a Tirolban múlt héten megismert rendeletekhez, február 20-tól a szintén ausztriai Nassfeldben is csak 48 óránál nem régebbi negatív koronavírusteszttel lehet síelni.

Egy héttel ezelőtt beszámoltunk róla, milyen körülményes lett a síelés Tirolban, merthogy csak 48 óránál nem régebbi negatív koronavírusteszt birtokában lehet felcsatolni a lécet, mellesleg elhagyni sem egyszerű a tartományt. Az Ausztriában síelni vágyók helyzete erre a hétre sem javult, szombattól a legnagyobb karintiai síközpontban, Nassfelden is változás lépett életbe: akárcsak Tirolban, legfeljebb kétnapos negatív koronavírusteszttel szabad síelni. A PCR- és az antigénteszt eredményét is elfogadják.

Míg Tirolban a dél-afrikai mutáció késztette szigorúbb korlátozásokra az illetékeseket, Nassfelden azért kellett szintet lépni, mert a hermagori régióban a brit mutáció miatt megnövekedett a fertőzöttek száma.

A mostani tervek szerint március 7-ig érvényesek a korlátozások, amelyek alól Tirolhoz hasonlóan kivételt képeznek a tíz év alatti gyermekek és a sítúrázók, illetve aki orvosi igazolással bizonyítja, hogy az elmúlt fél évben átesett a betegségen.

A síközpont érdekelve van, hogy ha korlátozásokkal is, de – a szabályok betartásával – minél többen síeljenek, ezért az érkezőknek tesztállomásokat hoznak létre, ahova előzetesen be kell jelentkezni. Bővebb információt a síterep honlapján találni. Teszt nélkül nem érdemes próbálkozni, mert a rendőrség és az egészségügyi hatóságok az egész utazás időtartama alatt ellenőrizhetik a meglétét.

Elsősorban a helyiek és a környékbeliek élvezhetik az egyébként remek állapotban lévő terepek nyújtotta lehetőségeket, mert turisztikai céllal továbbra sem lehet megszállni a hotelekben.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik