Ibrahimovic és a 800 forintos kolbász

P.N. P.N.P.N. P.N.
Vágólapra másolva!
2018.05.19. 15:16
Ehetne szárított ibériai sonkát, fehér szarvasgombát vagy wagyus teaket több százezer forintnak megfelelő dollárért, de Zlatan Ibrahimovicnak egy egészen hétköznapi étel, a falukorv a kedvence.

A Los Angeles Galaxy svéd labdarúgóklasszisa, Zlatan Ibrahimovic a futball egyik legszínesebb egyénisége. Nemcsak játékával, hanem hangzatos nyilatkozataival is felhívja magára a figyelmet. Sokan felkapták a fejüket arra is, amikor elárulta, mi a kedvenc étele, ugyanis a milliárdokat kereső futballista nem a kaviárért, a lazacért vagy a 450 dollár/kilogrammos wagyu marháért rajong, hanem...

„A párom, Helena ételeit szeretem, nagyon jól főz, a kedvencünk a makaróni és a falukorv – mondta Zlatan Ibrahimovic.

Abban még semmi meglepő sincsen, hogy kedvese ételeit szereti a legjobban, mint ahogy abban sem, hogy két fiuk, Maximilian és Vincent is szeret enni, a sztár azzal lepett meg sokakat, hogy az a bizonyos falukorv a kedvence. Ez ugyanis egy svéd kolbász, amely állagát tekintve inkább hasonlít a párizsira vagy a Magyarországon is kapható krinolinra, mint egy jó fűszeres kolbászra.

A falukorv fő összetevője a marha- és a sertéshús. A hús mellett burgonyakeményítőt, hagymát, fűszereket is tartalmaz. Svédországban népszerű és olcsó ételnek számít. A nyolcvan dekagrammos kiszerelést körülbelül nyolcszáz forintnak megfelelő svéd koronáért lehet kapni, s régen kifejezetten a munkásosztály étele volt (talán nem véletlen, hogy a falukorv a Falun nevű bányászvárosból származik).

A kolbász nemigen szerepel az éttermek kínálatában, boltokban lehet kapni. A svédek leginkább felszeletik, zsiradékon megsütik, de tepsiben, krumplival együtt is készítik, vagy makarónihoz használják tejszínes mártással. Azt csak sejtjük, hogy Helena is így készíti el otthon a világ egyik legjobb futballistájának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik