Százhúsz kilót fogyott a csokigyári dolgozó

Tamás RitaTamás Rita
Vágólapra másolva!
2019.04.08. 09:31
Az új-zélandi Elle Goodall esélyei nem voltak túl jók: már 184 kilogrammot nyomott, amikor az orvos közölte vele, most már az életével játszik. Közben csokigyári dolgozóként volt kihívás bőven az életében.

Elle Goodall megcsinálta a „lehetetlent”: lefogyott, és most már féltávú Ironmaneken teljesít. A körzeti orvosa 2015-ben közölte vele, hogy befordult a halál célegyenesébe, és ha nem változtat az életmódján, tényleg nagyon kevés van már hátra neki. A húszas éveiben járó lányért nagyon aggódtak a szülei, szinte már siratták, ehhez képest ma féltávú Ironmanek (1.8 km úszás, 90 km kerékpározás, 21 km futás) céljában ünneplik – szintén sírva, csak már más előjellel.

„Arra gondoltam, ez így nem mehet tovább. Gyomorgyűrűt kaptam, plusz elkezdtem mozogni. Mivel gyerekként úsztam, kézenfekvő volt a triatlon.„

”Az egésznek az a lényege, hogy át tudod-e állítani az agyad. Hogy van-e bármi olyan fontos számodra, amiért nap mint nap meg tudod hozni az áldozatot. Nekem volt: életben maradni.”

Sok mozgás, egészséges táplálkozás, egy új életvitel és a dolgokhoz való teljesen más hozzáállás kellett ahhoz, hogy Elle változtatni tudjon. Ahogy ő fogalmaz, átprogramozott gondolkodásra volt szükség, meg kellett értenie, hogy a halál célegyenesébe önként fordult be, és ő az, aki képes onnan kinavigálni magát.

A csokigyárban dolgozó, ülőmunkát végző Elle gyerekkorában úszott, így kézenfekvő volt a triatlon. A döntését tettek követték, ma pedig boldog ember – 120 kiló mínuszban régi önmagához képest.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik