Országfutás: Holdra, magyar!

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2019.03.13. 16:08
Ismét megrendezik az Országfutást, amelynek első napja március 15., míg a befejező etapokat 24-én is lehet teljesíteni – a vágyott távokat az országfutas.hu honlapon lehet beregisztrálni.

Vajon a magyarok elfuthatnak a Holdig?

A terv ez!

Március 15-én kezdődik és 24-éig zajlik az immár hagyományos, sőt mondhatjuk immár azt is, legendássá váló Országfutás, amelynek célja az, hogy sétára, kocogásra, egyáltalán mozgásra csábítson minél több honleányt és honfiút. A kilencedik alkalommal rendezendő esemény védnöke a világ egyik legismertebb és legsikeresebb ultrafutója, Lubics Szilvia (korábban a tájfutó világbajnok, több százezer magyar hobbifutó példaképe s mentora, Monspart Sarolta is az országfutók őrangyala lehetett, úgyhogy a staféta nagyszerű sportolóhoz került ismét), aki tökéletes példát mutatva viszi a jó hírét az országot lázban tartó eseménynek: sokadmagával vág neki a Kanizsai Futóklub szervezésében zajló Nagykanizsa– Zalakaros félmaratoninak. Az országfutás.hu oldalon minden fontosabb részlet megtalálható az eseményről – hogy mást ne említsünk, itt lehet regisztrálni s megadni a lefutni vágyott kilométerszámot, továbbá a személyes rajtszám is innen tölthető le, tehát aki nagyobb társaságban fut, valóban nagy versenyen is érezheti magát. Azonban az esemény célja nem az egymással való versengés, hanem...

Az országfutás megálmodójának, Vadász Vincének is az volt az álma, hogy minél több embert a mozgás, az egészséges életmód felé tereljen, s hogy milyen sikeres lett a 2015 óta zajló kezdeményezés, azt jelzi, hogy anno négyezer kocogó teljesített 46 733 kilométert, letudva így a 2246 kilométeres országhatár hússzoros távolságát. A nyolcadik rendezvényen az országfutók már ötször megkerülték a Földet a 200 641 kilométeres összteljesítményükkel, míg most 2019. március 15. és 24. között nem kisebb a terv, mint hogy a teljesítés kitegye a Föld és a Hold közötti közel háromszáznyolcvanezer kilométeres távolságot.

Úgyhogy most igazán aktuális biztatás: hajrá, magyarok!

Idén nagyon messzire kell futnunk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik