Jóga segíti a focistákat

Vágólapra másolva!
2018.09.02. 19:25
A futball és a jóga látszólag két külön világ, pedig a kettő valójában nem is áll olyan messze egymástól. A jóga a sérülések megelőzésében is sokat segíthet a játékosoknak.

Joaquín, a Betis harminchét éves, ötvenegyszeres spanyol válogatott futballistája beszélt arról nemrég, hogy a génjei és a sok-sok munka mellett a jóga is fontos szerepet játszik abban, hogy ennyi idősen a világ egyik legerősebb bajnokságában, a spanyol élvonalban szerepelhet.

„A jóga valóban sokat segít, és harminchét évesen figyelnem kell magamra, mert a testem már nem úgy reagál a terhelésre, mint tíz évvel ezelőtt. Ugyanakkor szerencsés genetikát örököltem, nagyrészt talán ennek köszönhetem, hogy elkerültek a súlyos sérülések. Nagy titok azonban nincs, ahhoz, hogy ennyi idősen is a legmagasabb szinten játszhass, leginkább sok-sok munkára van szükség” – mondta Joaquín a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjúban, amelyet bővebben lapunkban és az nso.hu-n olvashatnak.

De nem ő az egyetlen, aki így tartja karban magát, Ryan Giggs, a Manchester United korábbi kiváló középpályása még aktív játékosként is rendszeresen jógázott.

„Erősíti az izmokat, hajlékonyabbá tesz, és a segítségével gyorsabban lehet regenerálódni a mérkőzések után – mondta néhány évvel ezelőtt a walesi szövetségi kapitány. – Néhány jógagyakorlat egészen bizarrnak tűnik, de ha jobban megnézzük, a futballisták hasonlóan kitekeredett testhelyzetben vannak egy-egy játékszituációban.”

https://www.youtube.com/watch?v=N_0p04U0O20

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik