Hűsítő desszert a paleo süti

Vágólapra másolva!
2018.07.21. 14:08
Aki szereti a citromos pitét, bizonyára elgondolkodott már, milyen alapanyagokból kellene elkészítenie, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül ehesse. Íme egy könnyű változat…

Hozzávalók:
2 ek méz
½ bögre kókuszzsír
1 csipet só
15 dkg kókuszliszt

A krémhez:
3 db citrom leve
2 tk kókuszliszt
2 tk reszelt citromhéj
2 ek méz
3 db tojás

Elkészítés: A kókuszzsírt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a mézet és a sót, majd habverővel krémesre keverjük, azután hozzáöntjük a kókuszlisztet, és összekeverjük. A tésztát egy kisebb négyzet alakú sütőformában szétnyomkodjuk, majd egy 170 Celsius fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük – elkészítés után kihűtjük. A tojásokat kikeverjük a mézzel és a reszelt citromhéjjal, hozzáöntjük a kókuszliszttel elkevert citromlevet, végül a tésztára öntjük, s szintén 170 Celsius fokon 25 percig sütjük. Ha kihűlt a piténk, fóliával lefedjük, és egy éjszakára vagy hat órára a hűtőbe tesszük.

Miért ajánljuk?
A kókuszliszt gluténmentes, így gluténalapú fehérjét ugyan nem tartalmaz, de más hasznos fehérje megtalálható benne, és tele van jótékony zsírokkal. Rosttartalma magas, szénhidráttartalma viszont alacsonyabb, mint a feldolgozott lisztekben. A citromkrémhez a méz helyett használhatsz eritritet vagy nyírfacukrot.

Borítókép: Shutterstock

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik