Pulykamell csíkok gombával és salátával

Vágólapra másolva!
2018.05.27. 07:24
A csirkemellhez hasonlóan a pulykamell is kiváló fehérjeforrás. Sokan talán jobban is szeretik, mert kevésbé száraz, s ízletesebb. Nem meglepő, de a pulykahús is számtalan formában variálható.

Hozzávalók:
20 dkg pulykamell
gomba
kókuszzsír
só, bors, fűszerek – ízlés szerint
jégsaláta
uborka
paprika
paradicsom
retek

Elkészítés:
A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk, fűszerezzük és kókuszzsíron megpirítjuk, majd félretesszük. A gombát megtisztítjuk, szintén vékony szeletekre vágjuk, és a visszamaradt kókuszzsíron megpirítjuk . A saláta hozzávalóit összevágjuk és a pulykamell csíkokkal tálaljuk.

Miért ajánljuk?
A pulykamell zsírtartalma alacsony, fehérjében gazdag, tápláló és mégis fitt, mert nem terheli a szív- és érrendszeredet, zsírsavakban gazdag. A legsoványabb húsok közé tartozik, zöldséggel, salátával fogyasztva remekül illeszthető az egészséges étrendbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik