Kávés energiagolyó repíti Lindsey Vonnt

Vágólapra másolva!
2018.05.28. 11:35
Az olimpiai bajnok amerikai alpesi sízőnek saját szakácsa segít, aki nemcsak kedvenc desszertjét készíti el, hanem a teljes menüjét összeállítja és megfőzi.

Ma már elengedhetetlen, hogy egy élsportolót ne segítsen táplálkozási szakértő vagy dietetikus. A helyes táplálkozás, a kiegyensúlyozott tápanyagbevitel nélkülözhetetlen, hogy egy sportoló eredményes legyen. A legtöbb versenyzőnek szakember állítja össze az étrendjét, de néhány sztár profi séfet fogad fel, hogy elkészítse számára a legjobb ételeket.

Lindsey Vonn, olimpiai bajnok, négyszeres összetett világkupagyőztes, tizenhatszoros szakági világkupagyőztes amerikai alpesisíző kiegyensúlyozott étrendjéért Dan Churchill felel. A séf annak megfelelően alakította ki az étrendet, hogy figyelembe vette, mit szeret a síelő.

„Lindsey csodálatos sportoló, nagyon odafigyel arra, mit eszik. Szereti a halat, a csirkét, a spárgát, a barna rizst” – mondta egy interjúban Churchill, aki a pjongcsangi téli olimpiára is elkísérte a sportolót.

Vonn reggelire tojásos ételt vagy zabpelyhet eszik. Ebédre zöldséget, párolt csirkemellet vagy halat, a vacsorája is hasonló. A főétkezések között pedig snacket fogyaszt. Churchill minden ételt friss alapanyagokból készít el, s elárulta, van egy étel, amelyből Vonn-nak nem készített még soha semmit, ez pedig a sajt, mivel a síző nem szereti.

https://www.instagram.com/p/BZUTzWoH-PJ/?taken-by=dan_churchill

A kávés energiagolyót viszont annál inkább. A csinos sportolónő kedvenc snackjének a receptjét Dan Churchill megosztotta a rajongókkal is, mert annyira egyszerű, hogy te is bátran hozzáfoghatsz. A kávés energiagolyó a koffein, a szénhidrát, a fehérje és egészséges zsírok keveréke. Lindsey Vonn edzések előtt vagy után fogyasztja.

Hozzávalók:
60 ml kávé, ½ csésze datolya, ½ csésze dió, ½ csésze kókuszliszt + a forgatáshoz, 1 tk vaníliakivonat, 1 ek méz és 1 ek kakaó.

Így készítsd el:
A kávét öntsd egy tálba, tedd bele a datolyát és hagyd ázni 30 percig. Fél óra után tedd bele egy aprítógépbe az összes többi hozzávalóval és alaposan dolgozd össze. A masszából formálj golyókat, tedd 20 percre a hűtőbe, végül kókuszlisztben forgasd meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik