Adjuk el Őket! El ne adjuk Őket!

Vágólapra másolva!
2012.08.12. 13:08
"Micccsoda gól! "Hát nincs még egy ilyen rossz passzban lévő játékos a csapatban", "Az tuti, hogy ő pótolhatatlan!" - Valószínűleg ismerős...

"Micccsoda gól! "Hát nincs még egy ilyen rossz passzban lévő játékos a csapatban", "Az tuti, hogy ő pótolhatatlan!" - Valószínűleg ismerős mondatok, sokatok száját hagyhatták el a bajnokság alatt hasonlók. Van egy játékos, akiről azt gondoljuk, hogy eszméletlenül hiányozna a csapatból, ha elmenne, és van egy olyan, akinek a távozása talán nem hagyna bennünk olyan mély nyomot. A blogger véleményez."Micccsoda gól! "Hát nincs még egy ilyen rossz passzban lévő játékos a csapatban", "Az tuti, hogy ő pótolhatatlan!" - Valószínűleg ismerős mondatok, sokatok száját hagyhatták el a bajnokság alatt hasonlók. Van egy játékos, akiről azt gondoljuk, hogy eszméletlenül hiányozna a csapatból, ha elmenne, és van egy olyan, akinek a távozása talán nem hagyna bennünk olyan mély nyomot. A blogger véleményez.

Egyszer már kifejtettem idén nyáron, hogy mennyire langyos az idei átigazolási 'dőszak, úgy általában. Azt viszont elfelejtettem kihangsúlyozni, hogy benfiquista szemmel ez nekem mennyire tetszett és hogy felőlem lehetne már augusztus 31. Nos, még mindig csak a hónap közepén tartunk, de én már napok óta úgy érzem magam, mint Ace Ventura, mikor képtelen volt rájönni a Finkle és Einhorn közti párhuzamra. Hányni ugyan nem fogok a végén, csak szeretnék tudni végre valami biztosat, mert már elég volt a nem hivatalos, de biztosra vehetőnek beállított félmondatokból.

Na de konkretizáljunk! Itt van nekünk Óscar Cardozo és Axel Witsel esete. Az elmúlt 1-2 hétben elég széles skálán mozogtak a felröppenő hírek velük kapcsolatban. Most megpróbálom a legkevésbé sem elfogultan szembeállítani pro - és kontra érveimet a maradás és a távozás mellett.

Cardozo

A klasszikus szájtátós gólöröm. Hiányozna...

Adjuk el Cardozót, mert: Óscar már 29 éves. Iszonyatos balosa van, szabadrúgásból és távolról is benne van a folyamatos gólveszély, testfelépítéséből adódóan rengeteg gólt szerez fejjel. Néha a tizit is belövi. Viszont iszonyatosan darabos és ezáltal az elmúlt szezonban elsajátított gyors passzos, kombinatív futballunkra alkalmatlan. Tulajdonképpen egy kissé butított Ibrahimovic, akit idén nyáron összeboronáltak már a Chelseavel, a Juventus-Milan párossal, mégis talán a Fenerbahce érdeklődése tűnik a legkomolyabbnak. A törökök személyesen érkeztek Lisszabonba egy 13 milliós ajánlattal, a válaszról nincs hír, de nem biztos, hogy lenne még lehetőségünk ilyen áron értékesíteni és ezek után megfelelő pótlásról gondoskodni.

Tartsuk meg Cardozót, mert: Minden egyes szezonban benne van 20 gól és óriási luxus lenne erről lemondani, mivel a jelenlegi keretben nincs ember, aki ilyen megbízhatóan tudna termelni. 2007-ben mi fizettünk érte közel 10 milliót a Newell's Old Boysnak, 13-ért nem lenne logikus túladni rajta és nem hiszem, hogy annyira vágyna a fenerbe, miután jelenleg óriási potenciál van ebben a Benficában és ezt ő is tudja.

Witsel

Witsel játékát Mata is tátott szájjal. Mondjuk megértem.

Adjuk el Witselt, mert: Nehéz erre érveket, főleg érthető érveket találni. Legszívesebben nem írnék ide semmit. De eldöntöttem, hogy ez most nem Dévényi Tibi bácsi három kívánsága. Axelt megvettük tavaly 8,5 millióért és fogalmam sem volt, hogy miért. Egy év után nagyon valószínű, hogy eladjuk a Real Madridnak 40-ért, keresve közel 32 milliót rajta, ami csak azért nem egyedülálló, mert Falcaón még ennél is többet keresett a Porto. Vigasztal ez a sok pénz érte? Egyáltalán nem. A dupláját sem tudnám értékelni. De biztos voltam benne, ha Mourinho látja élőben játszani, egyből elfelejti azt a túlsztárolt horvát hülyegyereket.

Tartsuk meg Witselt, mert: A csapat legfontosabb játékosa és legnagyobb értéke. A jelenlegi Benfica nagyon erős és anyagilag sem szorul rá, hogy csakúgy eladja legjobbját, mint ahogy a Milan simán eladta Thiago Silvát a PSG-nek, holott a brazil soha a büdös életbe nem akart odaigazolni. Pár éve még megértettem, hogy Simao az Atletico Madridba vágyott vagy azt, hogy Tiago a Chelseabe, sőt még azt is, hogy Petit elment Kölnbe. De azóta a Benfica újra visszakerült a nagy csapatok térképére, már nehezebben lennének emészthetőek bizonyos távozások. Persze nincs Csipkerózsika-álom, Witsel nem tőlünk fogja szögre akasztani és a Real Madrid a Real Madrid. De attól még ne most, még legalább egy évet maradjon, hosszabbítsunk szerződést vele 2018-ig októberben egy 100 milliós kivásárlási opcióval, aztán hadd izzadjon jövőre aki vinni akarja. Mert ha Hulknak lehet, vagy Mászcseránóknak meg Buszkecceknek a nagy barszából, akik közel sem tudják azt amit Axel, akkor őt miért ne kelljen kifizetni rendesen?

Ha választhatnék, Cardozóról mindenféle gondolkodás nélkül lemondanék, 20 gól ide vagy oda. De nem tehetem, tehát nagyot kívánok, szeretném, ha mindketten maradnának, ez a drukkerek, a csapat, a sikeresség fő érdeke.

Várjuk tehát a végkifejletet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik