Idegenben is otthon

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2013.02.15. 13:02
Néha úgy igazán sajnálom, hogy nem lehetek a nagy Benfica család teljes jogú tagja. Szinte minden lisszaboni meccs előtt elfog egy ilyen érzés....

a meccs embere: MaticsNéha úgy igazán sajnálom, hogy nem lehetek a nagy Benfica család teljes jogú tagja. Szinte minden lisszaboni meccs előtt elfog egy ilyen érzés. Amíg más a kabátját veszi addig én streameket keresgélek, és amíg ők egymás nyakába ugrálnak egy gól után addig én csak elfojtva ordibálhatom rekedtre magam.a meccs embere: MaticsNéha úgy igazán sajnálom, hogy nem lehetek a nagy Benfica család teljes jogú tagja. Szinte minden lisszaboni meccs előtt elfog egy ilyen érzés. Amíg más a kabátját veszi addig én streameket keresgélek, és amíg ők egymás nyakába ugrálnak egy gól után addig én csak elfojtva ordibálhatom rekedtre magam.

Tegnap is hiányzott ez a családom.Ámulattal tölt el, hogy Kelet-Európát kivéve minden nemzetközi meccsünkön hazai atmoszférát teremtenek a mindenre elszánt kiutazó szurkolók és a portugál vendégmunkások. Beleborzongok, amikor a BayArénában, a Nou Campban, vagy éppen az Old Traffordon nem hallani mást, mint a Glorioso SLB-t. Én több száz/ezer kilométerről dúdolom a rigmusokat és hördülök föl minden helyzetnél.De így nem az igazi. Talán rossz helyre születtem: megint olyat éltem át, amit úgy igazán ott a helyszínen kellett volna a zuhogó hóesésben Németországban.

Fantasztikus este volt, még most is a hatása alatt formálom a karaktereket. Talán ott kezdődött, hogy Jorge Jesus meglépte azt, amitől gomes88 szerzőtársam valahol az ország észak-nyugati felében hirtelen a világ legönelégültebb prófétája lett: kihagyta Maxit (helyette A. Almeida) és Salviot (helyette Ola John). Erre rá jött még valami 4-2-3-1 féle felállás Urretával középen Matics mellet A. Gomessal szűrőben, és egy igazán fegyelmezett harcmodor. Csatárban Cardozo kezdett, aki tavaly így harcolta végig az évet, tehát nem volt nagyon új a szitu.Bayer-Benfica

Keresd a hibát!

Mindkét csapat erősen odatette magát középpályán, így okos döntésnek tűnt, hogy ellentétes lábú szélsők helyett inkább hagyományos módon jobbról OJ, balról Gaitán játszott. Ebben benne volt pár gyors megindulás, bár sajnos az egyetlen komolyabb helyzet az első félidőben pont akkor történt amikor az általam csapolt patakot szerzői jogok megsértése miatt levették a műsorról. Ott Urreta csavart gyengén végül Leno kezébe.

Az első félidő -de úgy az egész meccs- tipikusan olyan meccs volt, hogy a gól nélküli döntetlen túlzás lenne, győzelmet nagyon egyik csapat sem érdemel, az meg, hogy 1-1 vagy 2-2 legyen a helyzetek száma alapján megint csak nem indokolt. Végül a 61. percben Cardozo egyetlen lehetőségét nagyon ügyesen befejezte, ezzel pedig megpörgetett pár olyan érzést bennem, ami már nagyon hiányzott. A sok ütközés és idegőrlő játék után jól esett egy ilyen gól, ami felszakítja a sötétségből Proenca-álruhában előugráló kételyeket.

[most jön az a rész, hogy én nagyon nagyon nem tudok oroszul, márpedig beágyazható összefoglaló csak náluk van, így akit érdekel, az ide klikkol a TVGolora, és megnézi]

Előtte is óriási volt a hangulat, de a gól után gyakorlatilag hallani sem lehetett a németeket (mondjuk soccerway szerint 15.000-en voltak összesen, ami egy ingyenes sör-virslis Vasas meccsen is simán összejöhetne), a díszleteken kívül minden olyan volt, mint a Luzban. A csapat egymásért harcolt, a szurkolók tüzelték őket, és így mint a kismadár és a krokodil szimbiózisa segített lépésről lépésre közelebb kerülni a nagyon fontos idegenbeli győzelemhez. Amiről érdemes egy ilyen meccsen beszélni, azok az egyéni teljesítmények, márpedig arról toszi21 már megírta a véleményét, ismételni meg nem akarom őt, nagyjából egyetértünk.André GomesFeltétlenül meg kell említeni, hogy André Gomest már az első félidőben le kellett cserélni. Sajnos kicsit körülményes volt tegnap, a sérülése is egy olyan ütközésből adódott, ahol inkább ő késett egy ütemet, mint az ellenfele, de nem láttam igazán jó lassítást, hogy erre sósavat merjek inni. Két portugál ritkán van pályán egyszerre tőlünk, pláne, hogy Carlos Martins a keretben sem volt, így ebből a szempontból Jesus egyik leghazafiasabb meccsét láthattuk jó 40 percig.

A Leverkusen számára innen nagyon nincs visszaút. Otthon is éberek leszünk, és mint a jó vadász, megvárjuk amíg védtelen lesz az áldozat. Persze mi sem állnánk ilyen jól, ha Melgarejo apja nem fóka lett volna, és nem tudna a 93. percben a gólvonalról kifejelni méterekről vetődve egy labdát, de ez most mellékes. Így nekik kell a gól, ők lesznek nehéz helyzetben, Jorge Jesus pedig nagyon faszán szétkontráztathatja őket, erről tartott ugye akadémiai szintű előadást a Braga ellen is. A másik meccsen a Dinamo Kijev úgy ikszelt a Bordeaux-val, hogy vezetett és büntetőt is hibázott a hajrában, így ott egy laza francia továbbjutásra számítok, bár francia csapattól ilyet várni hatalmas öngól lenne, elismerem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik