Mindent nekünk kellene csinálnunk?

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2012.07.14. 14:07
Már a professzionálisnak mondott sajtóban sem bízhatunk egy olyan egyszerűnek hitt művelet során, mint az átigazolások kibogarászása. Eljutottunk...

Miért?Már a professzionálisnak mondott sajtóban sem bízhatunk egy olyan egyszerűnek hitt művelet során, mint az átigazolások kibogarászása. Eljutottunk oda, hogy itthon már csak a blogoknak hihetünk, vagy csak a portugál focit diszkriminálják negatívan? Ezt már tényleg nem kellett volna...Miért?Már a professzionálisnak mondott sajtóban sem bízhatunk egy olyan egyszerűnek hitt művelet során, mint az átigazolások kibogarászása. Eljutottunk oda, hogy itthon már csak a blogoknak hihetünk, vagy csak a portugál focit diszkriminálják negatívan? Ezt már tényleg nem kellett volna...

Mindig volt bennem egy kis sajnálat azok az újságírók iránt, akiknek annyi dolguk van, hogy kénytelenek egy-egy kis pársoros cikkbe helyesírási hibák tömkelegét halmozni. Ez nem csoda, hiszen szegényeknek ez a munkájuk, ezt csinálják egész nap, nem is nagyon lehet elvárni tőlük, hogy odafigyeljenek 8 órán keresztül, hisz az már rabszolgamunka, ugyebár. Hála Istennek, mi bloggerek akár napokig, hetekig is dolgozhatunk egy-egy anyagon, és közben nem vagyunk olyan sorozatterhelésnek kitéve, hogy a Fradiról csöcsökről és Neymarról kelljen összehozni napi két cikket, mint teszik azt a professzionális kollégák.

Azt azonban sosem értettem, hogy miközben régen (ha jól emlékszem) Farkas Norbi, most pedig Kandó Tamás hajlandó megtanulni a portugál játékosok neveit, ismerni a múlt eseményeit, és követni a kinti sajtót, addig az online és print sajtóban miért nincs egy ilyen ember? Vagy ha van, akkor miért nem publikál?

Ennél persze sokkal nagyobb gondjai is vannak ilyen téren az országnak, amire heinrich kiválóan rá is mutatott az Eb idején.

A hiba persze belefér, sőt: mindenki hibázik. Én is sejtettem már összeesküvést Aimar mellőzése mögött (eltiltott volt), tippeltem már szezon előtt azt, hogy Rodrigo szélsőként lesz szerepeltetve az év során, és biztosan írtam akkora hülyeséget is, ami senkinek fel sem tűnik, de egy vérbeli benfiquistának röhögőgörcsöt okozott volna. Most azonban más dolog történt: megbocsáthatatlan hanyagság, és a portugál foci érthetetlen lebecsülése egy olyan embertől, akit ezért alkalmaz a munkaadója.

Napok óta pofámba tolják ugyanis ezt a szezonálisan sem stimmelő címmel futtatott szart, miszerint "Torkos csütörtök: Oroszországtól Argentínáig". Sosem ígérnek jót a szóviccek, ezt jobb, ha megjegyzi mindenki egy életre, bár mindig vannak üdítően kivételes darabok. A szerző nem ezekből válogat, pedig a leadre (a szöveg eleji vastag betűs első bekezdés) sok kreativitást nem kell pazarolnia, ugyanis ugyanaz az irritáló, erőltetett szöveg nyit minden ilyen átigazolási összefoglaló elején. Persze stilisztika ürügyén bárkibe bele lehet kötni, így térjünk a lényegi részre:

Bacskai János magasról, fröcsögve szart elkészíteni a portugál részt.

Tele van egy rakat adattal úgyis az egész, a cikket senki nem bírja végigolvasni, a portugál részig legörgetni meg olyan fajta szorgalmat igényel, amire a szerző magából kiindulva nem is nagyon számíthatott. Megsértődhetnénk azon is, hogy a portugáloknál hagyományosan gyengébb francia csapatokra olyan energiákat pazarolt, ami szinte papírformává is tette, hogy három, Európa elitjéhez tartozó/oda igyekvő csapatra már nem jut ideje. Összecsapta, így kénytelen vagyok kicsit kiigazítani, mielőtt egy tisztes sallerral a főnöke teszi meg.Érkezők? Távozók?

A Bacskai szerint érkezők: Airton (téves találat, 2013 júniusáig kölcsönben a Flamengónál szerepel, visszarendelése fel sem merült senkiben), Romeu Ribeiro (korábban kölcsönadtuk a Maritimonak, majd lejáró szerződése után oda igazolt, de ott is csak a tarcsiban játszik, így a név előkerülését csakis egy bullshit generátor-szerű szerkezetből tudom elképzelni), Ruben Amorim (megint mellé, januárban 18 hónapos kölcsönszerződést kötöttünk a Bragával, tehát az egész 2012-13-as idényt is ott tölti), Luisinho (talált, ő tényleg a Benficába igazolt), Paulo Lopes (még egy találat), Ola John (hoppá, még árat is közöl!), Hugo Vieira (ez már egy négyes találati sorozat), Djaniny (Uniao nélkül el tudnánk fogadni, mert ez nem a vezetékneve, hanem az Uniao Leiria kapcsán láthatta ezt a szót, de a srác a B-csapatba érkezik, tehát amúgy sincs létjogosultsága betenni az összeállításba, az edzőtáborba sem utazott el), Michel (újabb telitalálat). Total Score: 9-ből 5, bár faszkorbács jár azért, hogy a kölcsönből visszatérő Mirandáról, Enzo Pérezről, Carlos Martinsról és Kardecről teljesen elfeledkezett, pedig Svájcba is elutaztak a csapattal.

Távozók: itt nagyjából rendben van a felsorolás, szerencsére a tavalyi csapatból senki sem távozott, és reméljük nem is fog.

Tanulság az újságírók számára: kössétek föl a gatyát, mert a Benfica már felkötötte, és ott van a legerősebb európai csapatok közt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik