Rio 2016: nagy rémület egy lövedék miatt a médiasátorban – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.07. 03:11
Félelmetes jelenetek játszódtak le a riói olimpia első versenynapján a Nemzeti Lovasközpontban. Egy eltévedt lövedék ugyanis átszakította az újságírói sátor falát, majd egy asztalba fúródott.

A Nemzeti Lovasközpontban szombaton rendezték meg a lovastusa és a díjlovaglás egyéni, illetve csapatversenyének selejtezőjét. Az újságíróknak fenntartott médiasátor falát egyszer csak átszakította egy lövedék, és éppen a dolgozó brit sportriporter, Jon Stroud mellett az asztalba fúródva állt meg.

„A hatóságok vizsgálják, hogy a lövedék honnan és miért került ide. Az első információk szerint ez nem egy szándékos, hanem egy eltévedt lövés volt, semmi köze nem volt a versenyhez, de azt még mindig nem lehet tudni, hogy miért pont ekkor jött. A hátóságok biztosítottak minket, hogy megerősítik a biztonsági intézkedéseket ezen a területen” – mondta az olimpia kommunikációs igazgatója, Mario Andrada.

Állítólag egy katonai lőgyakorlat során „tévedhetett el” a golyó, a Lovasközpont közelében ugyanis található egy katonai bázis, a katonák pedig felfegyverkezve járják a környéket.

Szerencsére az ijedtségen kívül semmi komolyabb baj nem történt.




 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik