Kölcsönjátékosaink reflektorfényben

2471092 24710922471092 2471092
Vágólapra másolva!
2012.05.27. 01:05
Ugyan a szezonértékelő már megtörtént és a bajnoki címért hullajtott könnyeinket lassacskán kezdi majd felszárítani a júniusi napsütés...

Ugyan a szezonértékelő már megtörtént és a bajnoki címért hullajtott könnyeinket lassacskán kezdi majd felszárítani a júniusi napsütés, nem szabad megfeledkezni azokról a játékosainkról sem, akik az idei szezont kölcsönben töltötték más csapatoknál, szerte a nagyvilágban. Összesen 30(!) ilyen játékos van, szóval a teljesség igénye nélkül próbálom meg összegezni, ki hogyan teljesített idén és ez mennyire lesz számára elég a következő szezonra.Ugyan a szezonértékelő már megtörtént és a bajnoki címért hullajtott könnyeinket lassacskán kezdi majd felszárítani a júniusi napsütés, nem szabad megfeledkezni azokról a játékosainkról sem, akik az idei szezont kölcsönben töltötték más csapatoknál, szerte a nagyvilágban. Összesen 30(!) ilyen játékos van, szóval a teljesség igénye nélkül próbálom meg összegezni, ki hogyan teljesített idén és ez mennyire lesz számára elég a következő szezonra.

Júlio CésarJúlio César - Granada

A Granada idén rendesen el volt látva játékosainkkal. Júlio César volt az egyik tagja a kiesés elől menekülő spanyol csapat lisszaboni különítményének. Második számú kapusként nem lehetett panasza, összesen 16 meccsen léphetett pályára. Visszatérése nem valószínű, ugyanis Artur már bebetonozta magát a kezdőbe, a cseréje pedig minden bizonnyal Mika, vagy a szintén visszatérő Oblak lesz.

Jan OblakJan Oblak - Uniao de Leiria

2010-ben igazoltuk le a szlovén kapust, aki még mindig csak 19 éves. Aki látta a Leiria elleni hazai bajnokinkat, az bizony nem fog kidülledt szemekkel nézni, ha azt mondom, hogy jövőre ő lehet a második számú kapus. A Leiriának nem volt jó éve idén, a szezont a tabella legalján zárták. Oblak 16 meccsen védhetett, ellenünk pedig briliáns teljesítményt nyújtott. Jórészt neki köszönheti csapata, hogy az 1-0-ás vereség nem lett jóval nagyobb arányú. Ez a srác bizony nagyon tehetséges és nem szabadna hagyni elkallódni!

Daniel WassDaniel Wass - Evian TG

Csapatában alapember volt, ráadásul a 29 meccsen, amelyen pályára lépett, 4 darab gólt is szerzett jobbhátvéd létére. Ha visszatérne, csak Maxi cseréje lehetne, ő pedig ezt a helyzetet nem preferálná és valószínűleg ezért tett olyan nyilatkozatot kb. 1 hónapja, hogy nem akar visszatérni hozzánk. Kár érte, mert tényleg tehetséges a srác, ráadásul a dán válogatottal is ott lesz a nemsokára kezdődő Európa-bajnokságon, ahol meg lehet őt csodálni majd a portugálok ellen.

SidneiSidnei - Besiktas

Mikor David Luiz eligazolt a Cselzibe, sokan azt hittük ő lesz majd az, aki pótolni fogja. Ez egy fél szezon erejéig így is volt, de aztán jött Garay, Sidnei pedig meg sem állt Isztambulig. Törökül nem hinném, hogy megtanult az egy év alatt, mivel a fél csapat portugál spílerekből áll, sőt a kezdőcsapatba sem tudta magát beverekedni. 10 meccsen viszont 2 gólt szerzett. Ha visszajön - márpedig erre van esély - akkor csereemberként lehet vele számolni jövőre, ami nem gáz, hisz hátvédekre mindig szükség van, ahogy azt az idei szezonunk alatt is észrevehettük párszor.

Carlos MartinsCarlos Martins - Granada

Azt hiszem benne vagyok a legbiztosabb, hogy visszatér a csapathoz. A Granadában stabil kezdőember volt, 29 mérkőzésen 3 gólt szerzett. Ha Witselt nem kapkodják el a nyáron mindenféle pénzes csapatok, akkor a kezdőbe nemigen fog bekerülni, viszont attól nem kéne tartani, hogy így is bármikor szívesen JJ rendelkezésére állna, ráadásul JJ is bátrabban rotálná a csapatot egy Martinsszal a tarsolyában.

Jonathan UrretaviscayaJonathan Urretaviscaya - Vitória de Guimaraes

Az örök ígéret kategóriába tartozik. 2008-ban igazoltuk le, azóta nem sikerült berendezkednie Lisszabonban. Urreta most 22 éves, szóval még mindig fiatal, sőt gyors is, de a kemény valóság az, hogy a Benficába kevés. Jó lenne, ha akadna számára egy stabil csapat és nem kéne évről-évre kölcsönjátékosként tengetnie életét. Egyébként a Guimaraesben sem volt idén alapember, 13 meccsen lépett pályára és 2 gólt szerzett.

David SimaoDavid Simao - Académica

Saját nevelésről van szó, bár a nagycsapatban még egyszer sem bizonyíthatott. Kölcsönben megjárta már a Fátimát és a Pacost is. Idén ugyan nem volt alapember az Académicában, viszont a Portugál-kupa döntőjében kezdő volt, vagyis az ő hozzájárulása is kellett a Sporting feletti győzelemhez. Ez a győzelem kupát ért, ami az Académicánál nagy szó. Simaónak - bár jövője még tisztázatlan - gratulálunk!

Ruben AmorimRuben Amroim - Sporting Braga

Nuno Gomessel és Quimmel együtt Amorim is a Bragában kötött ki idén, ő viszont csak kölcsönben. Az idei év nem sikerült neki valami rózsásra, mindösszesen 8 meccsen léphetett pályára, ami kettővel kevesebb, mint amennyi ujjam van, tehát nem valami sok. Ha visszatér, akkor Javi García és Matic után a harmadik számú védekező közeppályás szerepkörbe fog kényszerülni, ami nem hangzik túl jól. Nagy kérdőjel a jövője.

Enzo PérezEnzo Pérez - Estudiantes

Az ő története merőben más lenne, ha nem jött volna neki közbe egy csúnya sérülés még a szezon elején. Pedig JJ is számolt vele és számomra is szimpatikus volt. Pár hónapja nyilatkozott egy olyasmit, hogy nem szándékozik visszatérni a Benficába, ami igazából nem szomorít el, hisz minőségi szélsőink vannak - azt meg soha nem tudjuk meg, hogy mit tett volna le az asztalra a srác, ha nem sérül le. Csak nehogy egy-két év múlva azt kelljen majd látni, hogy Porto mezben mosolyog vissza.

Lorenzo MelgarejoLorenzo Melgarejo - Pacos de Ferreira

Magasan a legjobb teljesítményt nyújtotta az idei kölcsönjátékosaink közül, így jövőre mindenképp be kéne valahogy építeni a csapatba, csak az a kérdés, hogy kinek a rovására, mert ugye csatárokból nem szenvedünk hiányt. A 29 meccsen elért 10 góljával házi gólkirály lett a Pacosnál, sőt a Portónak is betalált Cardozo honfitársa. Benfica-mezt rája!

Franco JaraFranco Jara - Granada

Szezon elején nem értettem miért kellett őt kölcsönadni, hisz a 2010/11-es szezonban jól szerepelt és fontos, nomeg szép gólokat is rúgott. A Granadában számítottak rá, noha a gólokat nemigazán ontotta magából. A Real Madridnak azért bepakolt egyet a saját térfeléről megindulva, Marcelóékat meghülyítve. 31 meccsen 3 gól a mérlege. Őt is visszavárom és nem lennék JJ helyében, akinek választania kell jövőre a csatárok közül.

Franco Jara és Marcelo

Jobban áll neked a Benfica-mez, Franco!

További játékosaink, akik kölcsönben töltötték az idei szezont és nem tettem róluk említést a bejegyzésben:

Léo Kanu - Belenenses, José Shaffer - Uniao de Leiria, Roderick Miranda - Servette, Fábio Faría - Pacos de Ferreira, Lionel Carole - Sedan, Leandro Pimenta - Atlético CP, Nuno Coelho - Beira-Mar, Airton - Flamengo, Felipe Menezes - Botafogo, Fellipe Bastos - Vasco da Gama, Miguel Rosa - Belenenses, Elvis - Uniao de Leiria, José Luis Fernández - Estudiantes, Éder Luís - Vasco da Gama, Alan Kardec - Santos, Hélio Vaz - Atlético CP, Alípio - Al Sharjah, Ishmael Yartey - Servette, Rodrigo Mora - Penarol

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik