BL: önmaga helyett a csapatát és a belgát dicsérte Pellegrini

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.10.22. 11:02
Saját taktikai húzásai helyett játékosai jó teljesítményét emelte ki a Sevilla ellen 2–1-re megnyert szerdai BL-csoportmérkőzés után Manuel Pellegrini, a Manchester City vezetőedzője.

Az egyik legeredményesebb támadójukat, Sergio Agüerót, valamint kreatív játékmesterüket, David Silvát sérülés miatt nélkülöző angolok sokáig döntetlenre álltak az Európa-liga-címvédő spanyol együttes ellen. A vendégek ráadásul rendkívül szervezetten és magabiztosan védekeztek, ezért Pellegrini lecserélte az gyenlítésben főszerepet játszó Wilfried Bonyt, és Fernandót küldte be a helyére. Mindez lehetővé tette, hogy Kevin De Bruyne a pálya közepére kerüljön, Yaya Touré pedig feljebb húzódjon. A kombináció tökéletesen mûködött, hiszen a 91. percben Touré labdájából De Bruyne megszerezte a győztes gólt.

„A csapatunk jól muzsikált az egész mérkőzés során. Mindkét együttes nagyon jól játszott, nem volt sok hiba, nagyon kiegyenlített meccset láthattunk" – mondta a BT Sport televízióban Manuel Pellegrini.

Hozzátette: az első hatvan percben több helyzetet is kidolgoztak, de úgy tűnt, a hajrában kifogytak az ötletekből, egyre kevesebb idejük maradt, és még mindig 1–1 volt az állás.

„Változtatnunk kellett, mert akkor már nem tudtunk eljutni a vendégek kapujának előterébe, és nem voltak helyzeteink. Ki kellett valamit találnunk, hogy Touré és De Bruyne közelebb kerülhessen a kapuhoz, de nem hiszem, hogy ez taktikai bravúr volt” – tette hozzá az edző, aki a 24 éves belga középpályást külön is megdicsérte.

„Azért szerződtettük, mert tudtuk, hogy nagyon kreatív, és képes gólokat szerezni. Ebben a tekintetben ő a tökéletes játékos klubunk számára” – vélekedett Pellegrini.

A kapus, Joe Hart szerint a támadójátékuk fejlesztése helyett a védekezésük stabilizálására kellene inkább összpontosítaniuk. A Premier League listavezetője a bajnokság első öt fordulójában nem kapott gólt, de a középhátvéd – egyben csapatkapitány – Vincent Kompany sérülés miatti kiválása óta minden meccsen legalább egyszer a kapujába került a labda. A szeptember közepe óta hiányzó belga a szerda esti BL-találkozón tért vissza, de csak a 93. percben, időhúzó csereként állt be.

„Keményen, csapatként dolgozunk. Nagyra értékeljük, hogy támadó szellemű együttes vagyunk, de emiatt hátul néha figyelmetlenné válunk. Ezt szintén együtt, csapatként kell kijavítanunk” – vélekedett az angol válogatott Hart.

A kapussal ellentétben Kevin De Bruyne nem a védekezésre, hanem a támadásra koncentrált, és a 91. percben végül sikerrel járt.

„Annak ellenére, hogy a játékunk nem volt a legjobb, a hajrában mindent megpróbáltunk, hogy győzelmet ünnepelhessünk, és szerencsére a legvégén sikerült gólt szereznünk. Spanyolországban nem lenne rossz a döntetlen, de támadó szellemű csapat vagyunk. A Sevilla nagyon jó a labdabirtoklásban, ennek ellenére a három pontért utazunk majd hozzá” – szögezte le De Bruyne.

A Manchester City számára a továbbjutás szempontjából, illetve a vasárnapi, Manchester United elleni városi rangadó miatt is rendkívül fontos volt a siker. A D-csoportot a hétpontos Juventus vezeti a hatpontos City és a hárompontos Sevilla előtt. A Borussia Mönchengladbachnak egy pontja van.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik