BL: méltó ellenfél, Ronaldinho brutális álomcsapatot rakott össze

Vágólapra másolva!
2015.03.06. 12:26
null
A brazilnál CR nem fért be a támadósorba, Lionel Messi viszont igen (Fotó: Reuters, archív)
Ronaldinhót a modern futball egyik legkedveltebb játékosának tartják, pályafutása alatt hazája mellett Franciaországban, Spanyolországban és Olaszországban is kipróbálta magát, és a bajnoki címek mellett a Barcelonával 2006-ban a Bajnokok Ligája serlegét is magasba emelhette, így nem véletlen, hogy a Daily Mail „álomcsapatos” szerkesztői régóta próbálják elcsábítani a jellegzetes mosolyáról is ismert brazilt. R10 most végre igent mondott, és összerakott egy brutális csapatot.

Nem kisebb névvel indul a cselkirály legjobb együttese, mint Gianluigi Buffon. Ronaldinho elmondta, rengeteg kiváló kapussal találkozott pályafutása során, ám az olasz az egyetlen, aki egyenletesen kiemelkedő teljesítményt nyújt, így nem lehetett kérdéses, ki kapja az egyes mezt.

Négy védő kapott helyet Ronaldinhónál Buffon előtt: a széleken két honfitársa, Cafú és Roberto Carlos bolondítja a virtuális térben az ellenfelet, míg középen John Terry, valamint Paolo Maldini gyűjti a labdákat és szomorítja a csatárokat.

A középpályára három klasszis került fel: Claude Makélélé, Kaká, valamint Frank Lampard. Utóbbit a brazil szívesen látta volna a Barcelonában, sőt, a katalánoknál töltött ideje alatt állítólag meg is kérte a vezetőséget, hogy próbálják elcsábítani az angolt, ám Lampard közölte: esze ágában sincs elhagyni a Chelsea-t.

Cristiano Ronaldo nem tudta beverekedni magát a Ronaldinho-tizenegybe, a támadósorban Lionel Messi, Ronaldo – a brazil – és Thierry Henry szórja a gólokat.

Korábban Xabi Alonso listájára azt mondtuk, nem nagyon lehet vele vitatkozni, és bár a két gyűjtés csupán egyetlen helyen egyezik – Messi mindkét klasszisnál helyet kapott –, lássuk be, erre sem lehet egyetlen rossz szavunk sem.

Mit meg nem adnánk, ha a pályán is láthatnánk egy Ronaldinho XI–Xabi Alonso XI összecsapást…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik