Bayern: nagyon nehéz vitatkozni Xabi Alonso álomcsapatával

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.14. 11:33
null
Xabi Alonso (Fotó: Action Images)
A közelmúlt trendjeinek megfelelően Xabi Alonso, a Bayern München középpályása is összeállította álomcsapatát. A baszk klasszis a Daily Mail kérésére válogatta össze személyes legjobbjait, s kizárólag a Bajnokok Ligájában szereplő játékosokból választhatott.

 

A Liverpool és a Real Madrid korábbi játékosa a jelenkor labdarúgásának legnagyobbjaival és legnagyobbjai ellen mérkőzött meg évről évre a Bajnokok Ligájában, így bőven volt miből válogatnia.

A Spanyolországban hatalmas elismertségnek örvendő Paul Scholes, valamint Lionel Messi volt képes „színtiszta” ellenfélként bekerülni a csapatba.

Carles Puyol és Xavi Hernández klubszinten sosem viselt egy mezt Alonsóval, de a spanyol válogatottban hosszú éveket húztak le és becses trófeákat emeltek a magasba együtt. Akárcsak a védelem közepén Puyol párjaként látható Sergio Ramosszal, aki a királyiaknál is csapattársa volt.

Zinedine Zidane-nal a pályán csak riválisként találkoztak, a Real Madridnál a francia legenda Carlo Ancelotti segítőjeként volt a baszk edzője.

Xabi Alonso jelenlegi csapatából, a Bayern Münchenből hárman kerültek be. A kapuban az Aranylabdára is jelölt Manuel Neuer áll, illetve a védelem két szélén Philipp Lahm és David Alaba kapott helyet. Az osztrák hátvéd 22 évesen tudott bekerülni Xabi Alonso álomcsapatába, ami egészen lenyűgöző teljesítmény és hűen tükrözi kvalitásait.

Alonso liverpooli korszakából Steven Gerrardnak szorított helyet a középpályán. A csatársort Cristiano Ronaldo és Lionel Messi alkotja. Xabi Alonso szerint a portugál a „legjobb játékos, akivel valaha együtt játszott”.

Xabi Alonso álomcsapata (Forrás: Daily Mail)
Xabi Alonso álomcsapata (Forrás: Daily Mail)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik