BL: kétgólos előnyt szerzett a Valencia az óvatos Monaco ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.19. 22:45
null
Rodrigo így örült a Valencia első góljának (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája playoffkörének szerdai játéknapján öt találkozót rendeztek. A Valencia legyőzte a Monacót, a Sahtar Doneck a Rapid Wien otthonában nyert, a Dinamo Zagreb pedig a Skenderbeuéban. A Malmö kiváló meccsen szenvedett 3–2-es vereséget a Celtictől, a Basel és a Maccabi Tel-Aviv ikszelt egymással.

VALENCIA–MONACO

Óvatosan vágott neki a Monaco a találkozónak, Stephan El Shaarawy például csak csereként állt be a mérkőzés hajrájában. A Valencia ennek ellenére már a negyedik percben megszerezte a vezetést, Szofian Feguli beadása után Rodrigo Paco Alcácert megelőzve talált a kapuba.

A Monaco a szünet után szinte rögtön egyenlített, Mario Pasalic góljával, a Valencia azonban két találattal válaszolt. Az 59. percben a csereként beálló Pablo Piatti okos passza után Daniel Parejo, a 86. percben Feguli volt eredményes. A Valencia így kétgólos előnnyel utazik a visszavágóra, a Monaco egyetlen reménye, hogy van idegenben szerzett gólja.

RAPID WIEN–SAHTAR DONECK

Kiegyenlített mérkőzést hozott a Rapid Wien és a Sahtar Doneck találkozója, a labdabirtoklási arány és a kapura lövések száma is közel azonos volt, ám Marlos Bonfim 44. percben szerzett góljával a Sahtar megnyerte a bécsi összecsapást, így rendkívül előnyös helyzetből várhatja a jövő héten esedékes ukrajnai visszavágót.

SKENDERBEU–DINAMO ZAGREB

A hazaiak a 37. percben szerezték meg a vezetést Bledi Shkembi révén, ám nem tudták megtartani az előnyüket a visszavágóra. A 66. percben ugyanis El Arbi Szudani góljával egyenlített, a 93. percben pedig Josip Pivaric találatával a győzelmet is megszerezte a Dinamo Zagreb, az idegenbeli győzelemmel pedig bizakodva várhatja a horvát együttes a visszavágót.

CELTIC–MALMÖ

Kiváló első félidőt produkált a Celtic a Malmö ellen, a skót csapat már a tizedik percben kétgólos előnyben volt. Előbb Leigh Griffiths volt eredményes, majd Nir Briton is betalált a svéd csapat hálójába. A vendégek nem igazán találták a fogást a házigazdán, majd a fordulás után a korábbi Celtic-játékos, Jo Inge Berget törte meg a gólcsendet és szépített.

A Malmö azonban nem sokáig örülhetett, ugyanis tíz perccel később Griffiths befejelte maga második, csapata harmadik gólját a mérkőzésen (ezzel az első Celtic-játékos lett, aki duplázni tudott egy BL-selejtezőn). Ekkor azonban még nem volt vége a gólfergetegnek: a 95. percben (!) közelebb zárkózott a Malmö, ismét Berget volt eredményes, így a két idegenben szerzett gól még nagyon jól jöhet a svéd gárdának a visszavágón.

BASEL–MACCABI TEL-AVIV

Érdekesség, hogy a jelenleg a Fiorentina alkalmazásában álló Paulo Sousa két korábbi csapata feszült egymásnak. A vendégek kezdték jobban a találkozót, a 31. percben Eran Zehavi volt eredményes, de nyolc perccel később jött a Basel válasza, Matías Delgado büntetőből talált be, így a szünetben 1–1 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után sokáig úgy tűnt, az izraeli együttes számára kedvező eredménnyel ér véget a találkozó, ám jött a 89. perc és jött Breel Embolo, aki áttört a védelmen és laposan a kapus alatt a hálóba helyezett. Na de! A hosszabbítás tartogatott még meglepetéseket, a Basel számára igen kellemetleneket: Zehavi ugyanis ismét betalált, a 96. percben, ezzel 2–2-re módosította a végeredményt, amivel a Maccabi Tel-Aviv lehet elégedett.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, PLAYOFFKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
BAJNOKI ÁG
Skënderbeu (albán)–Dinamo Zagreb (horvát) 1–2
(Shkembi 37., ill. Szudani 66., Pivaric 93.)
Celtic (skót)–Malmö FF (svéd) 3–2 (Griffiths 3., 62., Bitton 10., ill. Berget 52., 95.)
FC Basel (svájci)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 2–2
(Delgado 39. – 11-esből, Embolo 88., ill. Zehavi 31., 96.)
NEM BAJNOKI ÁG
Rapid Wien (osztrák)–Sahtar Doneck (ukrán) 0–1
(Marlos 44.)
Valencia (spanyol)–Monaco (francia) 3–1
(Rodrigo 4., Parejo 59., Feguli 86., ill. Pasalic 49.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik