BL: Jó eredményt értünk el, de még nem kaptunk semmit - Messi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.07. 09:35
null
Messi az európai kupaporondon (a sport.es infografikája)
Lionel Messi két gólja mellett gólpasszt adott, döntő szerepet vállalva ezzel a Barcelona 3–0-s sikerében a BL-elődöntő első, hazai felvonásán a Bayern München ellen. Az argentin mérkőzés utáni véleményformálása során is hozta szokott formáját: rendkívül visszafogott volt.

„Jó eredményt értünk el, de még nem kaptunk semmit – írta ki saját Facebook-oldalára Messi. – Nehéz kilencven perc vár ránk Münchenben, fel kell készülnünk rá. A Bayern keretét jó játékosok alkotják, a sérültjeik közül felépülhetnek. Az első perctől kezdve nagyon kell koncentrálunk, szükségünk lesz szurkolóink támogatására.”

SZAVAZÁS

A Barcelona 3–0-ra nyert a Bayern München ellen a BL-elődöntő első felvonásán. Ön szerint melyik klub jut tovább a döntőbe?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A lefújást követően a Canal+ arról kérdezte a mérkőzés főszereplőéjét, hogyan ünnepel a győzelem után. Messi teljesen „meglepő” választ adott: „Most hazamegyek a feleségemmel és a fiammal, akinek aludnia kell.”

A Camp Nou ismét a zseniális argentin nevét kántálta, amiről az érintett azt mondta, „mindig jó hallani a dicséretet”. Beszélt a Manuel Neuerrel vívott párharcáról is. A német kapus nagyon fogadkozott a találkozó előtt, hogy a vb-döntőhöz hasonlóan ezúttal is lenullázza az argentin kiválóságot – ebben bíztak a Bayern-drukkerek is –, a terv azonban nem jött össze.

Azt nem lehet mondani, hogy a müncheniek megfeledkeztek volna Messiről, hogy ne vették volna őt komolyan (Fotó: Reuters)
Azt nem lehet mondani, hogy a müncheniek megfeledkeztek volna Messiről, hogy ne vették volna őt komolyan (Fotó: Reuters)

„Megvoltak a helyzeteink a vezetés megszerzésére már az első gólom előtt is, de ő egy nagyszerű kapus, Luis ziccerénél hatalmasat mentett. Nagyon fontos volt, hogy gólt szerezzünk, mert a Bayern kiváló csapat, amit bebizonyított. A második gólom előtt sikerült becsapnom Boatenget, mert szerintem arra készült, hogy majd balra mozgok, én viszont így jobbra cseleztem.”

Messi zárásként elvetett minden párhuzamot a vb-döntő és a BL-elődöntő között: „Ennek itt semmi köze nem volt a vb-hez, az már a múlt, és nem tudunk rajta változtatni.”

NYILATKOZATOK
Pep Guardiola: Messi tehetsége döntötte el a mérkőzést… Elvesztettük az esélyt, hogy a visszavágóig nyílttá tegyük a párharcot
Manuel Neuer: Ma láthattuk, hogy nem tudunk kialakítani sok lehetőséget, de sohase mond, hogy soha. Muszáj hinnünk!
Luis Enrique: Messi műalkotást hozott létre, de hát ő olyan, aki mindig képes meglepni.
Javier Mascherano: Guardiola minden pályán, mindegyik stadionban győzelemre játszik… Ez azonban néha kockázattal jár
A MÉRKŐZÉS UTÁNI BŐVEBB NYILATKOZATOKAT ITT OLVASHATJA EL!

Lionel Messi szerdán a századik nemzetközi kupamérkőzését játszotta, amit igencsak emlékezetessé tette maga és rajongói számára. A sport.es infografikáján minden lényeges adat szerepel, mindenekelőtt az öt trófea és a 78 gól kiemelendő. Összesen 8199 percet töltött a pályán, góljait tekintve a Milannak köszönt be legtöbbször (8 alkalommal), de tett arról, hogy az Ajax, az Arsenal és Bayer Leverkusen szurkolói se zárják őt a szívükbe: a három klub ellen hat-hat gólt szerzett.

Említsük meg azt is, hogy a most futó BL-idényben már tíz gólnál jár, és ezzel megelőzte a góllövőlistán a kilencnél járó Cristiano Ronaldót, valamint a kilenccel végző sahtaros Luiz Adrianót. Az argentin a rangos sorozat négyszeres gólkirálya (2009, 2010, 2011, 2012), és igen jó esélye van egy újabb egyéni sikerre. A Neymar, Tévez, Martínez trió hétgólos, míg a Suárez, Benzema, Agüero, Cavani, Müller kvintett hatgólos.

Messi a BL örökranglistáján visszaelőzte az őt kedden eggyel elhagyó Cristiano Ronaldót, előbbi most 77-nél jár, utóbbi 76-nál. A BL-elődöntő visszavágóján mindketten pályára lépnek, a gólok száma nagy valószínűséggel változik, kettejük versenyfutása – itt is – tovább folytatódik.

EMLÉKEZTETŐ

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
FC BARCELONA (spanyol)–BAYERN MÜNCHEN (német) 3–0 (0–0)
Barcelona, Camp Nou, 95 639 néző. Vezette: Rizzoli (olasz)
Barcelona:
Ter Stegen – D. Alves, Piqué, Mascherano (Bartra, 89.), Jordi Alba – Rakitic (Xavi, 82.), Busquets, Iniesta (Rafinha Alcántara, 87.) – Messi, Suárez, Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique
Bayern München: Neuer – J. Boateng, Benatia, Rafinha – Lahm, Xabi Alonso, Schweinsteiger, Bernat – Th. Müller (Götze, 79.), Thiago Alcántara – Lewandowski. Vezetőedző: Pep Guardiola
Gólszerző: Messi (77., 80.), Neymar (94.)

A visszavágót jövő kedden (május 12.) rendezik Münchenben.

ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNKAT ITT OLVASHATJA A MÉRKŐZÉSRŐL!

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

1–0, Messi

2–0, Messi

3–0, Neymar

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik