Bayern München: zárt kapuk, egy gól, sok passz, három pont

Vágólapra másolva!
2014.09.30. 17:51
null
A kép csalóka, a Bayern München nem csúszott el Moszkvában (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában az E-csoportban a Bayern München az orosz CSZKA Moszkvához látogatott, és a zárt kapus mérkőzést Thomas Müller büntetőből szerzett góljával megnyerte. Ez volt a München 100. BL-sikere.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
E-CSOPORT
CSZKA Moszkva–Bayern München
0–1 (Th. Müller 22. – 11-esből)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Szurkolói korábbi rasszista kirohanásai miatt a CSZKA Moszkva zárt kapuk mögött fogadhatta a Bayern Münchent. Igen furcsa első félidőt produkált a két igen tartalékos csapat: Pep Guardiola elégedett lehetett ugyan a tekintélyes labdabirtoklási és passzolási fölénnyel, no és a 0–1-es eredménnyel is (Thomas Müller gólra váltotta az egyébként teljesen fölöslegesen felbuktatott Mario Götze által kiharcolt tizenegyest), de a moszkvaiak három ziccert is kihagytak, Roman Eremenko pedig egy alkalommal a lécet találta el szokásos középtávoli nyesései alkalmával.

Ebben az esztendőben egyébként először volt eredményes a BL-ben a szünet előtt a München.

A második félidő egy újabb elpuskázott Ahmed Musa-helyzettel indult, és mintha továbbra sem vették volna komolyan a németek a találkozót. A mezőnyben harcoltak becsülettel, a kapu előtt több lehetőséget is kialakítottak, de vagy elvariálták, vagy elrontották ezeket. A CSZKA-drukkerek kemény magja a stadionon kívülről is igyekezett biztatni övéit, kórusuk vastagon behallatszott a pályára, ahová felkocogott Seydou Doumbia is, a moszkvaiak ma estére tartogatott titkos fegyvere. Jelentjük: besült.

A hajrához közeledve egyre szürkébben futballozott mindkét csapat, kezdtek belefásulni a mérkőzésbe a felek. Guardiola Götzét Xherdan Shaqirivel, Arjen Robbent Rafinhával váltotta, miközben a kitámadó hazaiakat lefutó Müller eldönthette volna a mérkőzést, ha kissé összeszedettebb, majd Shaqiri is kihagyta a magáét. Sejteni lehetett a végjátékban, hogy sokkal rutinosabb csapat annál a Bayern, mintsem hogy kissé leülve is kiengedje a három pontot a kezéből: két győzelemmel rajtoltak a csoportban a bajorok, két zakóval az oroszok.

Ez volt a BL nyolcadik zárt kapus mérkőzése, és kilencedik tétmérkőzésén maradt veretlen a Bayern – immáron sorozatban hatodszor gólt sem kapva. Nem mellékesen100-adszor nyert a BL-ben a Bayern, ezzel a negyedik csapat lett, amely átlépte a centenáriumot a Real Madrid (117 győzelem), a Barcelona (109) és a Manchester United (107) után.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik