A Fradi a példa Walesben – öt ok, hogy miért esik ki a Vidi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.13. 11:38
null
A Fradi elleni meccs után szomorkodtak a Vidi játékosai, a walesiek szeretnék, ha a történelem ismételné önmagát (Fotó: Szabó Miklós)
Hogyan ejtheti ki a The New Saints a Videotont a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében? Reméljük, sehogy. Walesben azonban a insidethewpl.com összegyűjtött öt dolgot, amiben bízhat a walesi együttes. Bízunk benne, nem lesz igazuk!

 

WILDE-MESTERHÁRMAS

A TNS egy évvel ezelőtt elbukott a Slovan Bratislavával szemben a Bajnokok Ligája-selejtező ezen szakaszában – pedig az első meccsen ígéretes eredményt ért el, csak 1–0-ra kapott ki Pozsonyban. A visszavágón azonban nem tudott gólt szerezni a walesi csapat, sőt kettőt kapva 3–0-s összesítéssel kiesett. A gólszerzéssel tehát hadilábon állt, de azóta eltelt 12 hónap...

Most azonban bizakodnak, van egy Michael Wilde-juk, aki a B36 Tórshavnnak berámolt egy mesterhármast, ami után a magyar ember számára a legfárasztóbb, leggyengébb, a világ többi országában azonban mégis népszerű szójátékot is elsütöttek Walesben: „Wilde Hungary for More Goals". Aki esetleg nem tudná, hogy mi ebben a poén (szerintünk semmi...), kattintson ide!

kerdes=Ön szerint kell félnie a Videotonnak Wilde-tól?|opcio1=Igen|opcio2=Nem|
nso_uj_valaszto_szavazas
Szavazás

Ön szerint kell félnie a Videotonnak Wilde-tól?

Igen Nem

mceBlockPasteEnd

ERŐNLÉT

Állítólag a TNS-nek nagyon fitt csapata lesz a második selejtezőkörös meccsekre. Ebben pedig az is segített, hogy már kellett játszaniuk az első körben. A tétmeccseknek köszönhetően sokkal jobb lesz az összjátékuk, és fizikailag is jobban felkészültek a második selejtezőkör kihívásaira. Egy évvel ezelőtt az első fordulóban nem kellett pályára lépnie a walesi csapatnak, ami ezek szerint a rosszabbik forgatókönyv.

ELSŐ MECCS HAZAI PÁLYÁN

A világfutballban megszokott, alapvető nézet szerint egy kieséses párharcot jobb idegenben kezdeni. Walesben azonban állítják, jót tesz az, hogy odahaza játsszák az első mérkőzést a Videoton ellen. Az okok: egyrészt így az „odavágó" előtt nem kell bajlódni az utazással, nem kell keresgélni a szállodát, nem kell logisztikázni, és nem kell félni az ismeretlentől. Ráadásul otthoni, családi környezetben lehet készülni a Vidi ellen. A stadionban is ismert minden fűcsomó. Végül is, lehet benne valami, de visszavágó azért így is lesz Magyarországon.

VERESÉG A SZUPERKUPA-MECCSEN

Mármint a Videoton kapott ki a Ferencvárostól a bajnok és a kupagyőztes csatájában – ráadásul a 3–0-s zakó jelzi, messze nem verhetetlen a fehérvári csapat. Az összeállításban természetesen megjegyzik, hogy egy ilyen találkozóból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de a Vidi hullámzó formájára bizonyíték, hogy a következő mérkőzésén gól nélküli döntetlent játszott. Utóbbi információra némileg rászaladt a cikk készítője, a Dunaújváros elleni felkészülési meccs ugyanis a múlt heti óriási vihar miatt elmaradt – valószínűleg egy-két adatbankban ezt automatikusan 0–0-val jelezte a rendszer.

ÖSSZESZOKOTTSÁG

Bár a walesi csapatok a nyáron mindent megtettek azért, hogy új igazolásokkal erősítsenek a nemzetközi porondra, a TNS más utat járt be. Mindössze Sam Finley tért vissza kölcsönből, rajta kívül azonban a gárda kerete megegyezik az egy évvel korábbival. Ez pedig természetesen azzal jár, hogy a csapattársak már nagyon ismerik egymást a pályán és pályán kívül is, ami hatalmas előny lehet.

SZÓVAL EZEK A MEGLÁTÁSOK WALESBŐL, ÉS ŐK MÉG CSAK NEM IS TUDTÁK, HOGY A VIDEOTON ELSŐ ÉS MÁSODIK SZÁMÚ KAPUSA SEM UTAZHATOTT EL AZ ELSŐ MÉRKŐZÉSRE!

A VIDEOTON KERETE
Gábor Péter, Gyánó József (kapusok), Szolnoki Roland, Heffler Tibor, Juhász Roland, Paulo Vinícius, Lang Ádám, Fejes András, Pátkai Máté, Simon Ádám, Dinko Trebotic, Kees Luijckx, Kovács István, Gyurcsó Ádám, Koltai Tamás, Filipe Oliveira, Marko Pajac, Sejben Viktor
A visszavágót július 22-én, szerda 20.30-kor játsszák a Sóstói Stadionban.

KUPACSAPATAINK PROGRAMJA
BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Július 14., 20.00: The New Saints (walesi)–VIDEOTON (Tv: Duna)
Július 22., 20.30: VIDEOTON–The New Saints
ADATBANK ÉS KULCSDÁTUMOK
EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Július 16., 18.00 Skonto Riga (lett)–DVSC (Tv: Duna World)
Július 16., 20.30: FTC–Zeljeznicar (bosnyák) (Tv: Duna)
Július 23., 17.00 DVSC–Skonto Riga
Július 23., 18.00: Zeljeznicar–FTC
EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
Szutjeszka Niksics (montenegrói)–DVSC 2–0
Továbbjutott:
a DVSC, 3–2-es összesítéssel
FERENCVÁROS–Go Ahead Eagles (holland) 4–1
Továbbjutott: az FTC, 5–2-es összesítéssel
Vojvodina (szerb)–MTK BUDAPEST 3–1
Továbbjutott:
a Vojvodina, 3–1-es összesítéssel
ADATBANK ÉS KULCSDÁTUMOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik