Sikerével a továbbjutás küszöbén a Chelsea

Vágólapra másolva!
2009.10.21. 22:55
null
Kalou két gólt szerzett a továbbra is gyengélkedő Atlético ellen (Fotó: Reuters)
Címkék
A Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában a D-csoport előzetesen talán leginkább várt mérkőzésén az angol Chelsea hazai pályán 4–0-ra verte az Atlético Madridot. A csoport másik mérkőzésén a portugál Porto az APOEL ellen megszerezte második győzelmét, így szorosan tapad az első helyen álló Chelsea-re.

Chelsea (angol)–Atlético Madrid (spanyol) 4–0 (1–0)

Mindkét együttes vereséggel „melegített” a szerdai találkozóra, a Chelsea az Aston Villa otthonában 1–0-s vezetést követően kapott ki 2–1-re, míg az Atlético az Osasuna otthonában szenvedett sima, 3–0-s vereséget, így mindkét fél annak reményében vonult ki a pályára, hogy egymás ellen feledtetni tudják a hazai porondon történő botlásukat.

A londoniakkal ellentétben – akik a legutóbbi tíz Bajnokok Ligája-mérkőzésükön nem találtak legyőzőre, a Stamford Bridge-en pedig még ennél is jobb mutatóval büszkélkednek, hiszen 19 találkozón egyszer sem hagyták el vesztesen a pályát – a spanyolok ráadásul az elitsorozatban sem brillíroznak mostanában, az összecsapás előtti nyolc találkozójukon hatszor csak döntetlent értek el, utolsó öt fellépésükön háromszor még gólt sem szereztek.

Az előjelek ellenére a visszatérő európai aranycipős Diego Forlán vezetésével a vendégek kezdték aktívabban a találkozót: az uruguayi támadó előbb távoli lövéssel igyekezett bevenni a Chelsea kapuját, majd Simao Sabrosa lekészítését követően próbált közelről a hálóba fejelni, mindkét alkalommal sikertelenül.

A vendégek a 10. perc végére már a harmadik nagy helyzetükig jutottak, ám Forlánhoz hasonlóan Sergio Agüero sem tudott betalálni a „kékek” kapuját a Bajnokok Ligájában 50. alkalommal védő Petr Cech hálójába.

Ezt követően feljebb kapcsolt a hazai együttes, játékosai rövid idő alatt kétszer is betalálhattak volna, első alkalommal ez Frank Lampardnak szabadrúgásból sikerült is, ám a játékvezető szabálytalanság miatt anullálta a gólt. Valamivel negyedóra játék után egy nagyszerű összjátékot követően Salomon Kalou lőtt 15 méterről bántóan rosszul kapura.

A 18. percben a változatosság kedvéért ismét Forlán került helyzetbe, ezúttal John Terry helyezkedését kihasználva lőtt kapura, ám Cech vetődve hárítani tudott.

Az eseménydús első húsz percet követően egy mérsékeltebb szakasz követte, amelynek lezárultával megszerezte a vezetést a Chelsea: Michael Ballack tette ki a labdát Ashley Cole-nak, az angol válogatott balhátvéd középre adott, a labdája épp Kalou elé érkezett, aki közelről Sergio Asenjo kapujába lőtt. 1–0.

A második játékrész az elsőhöz hasonlóan indult, azzal a „pici” változással, hogy ezúttal a Chelsea alakította ki helyzetek sokaságát.

Az 50. percben Nicolas Anelka távoli lövését még hárította Asenjo, azonban két perccel később Kalou fejesénél már tehetetlennek bizonyult, így már kétgólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző. 2–0.

Egy óra játékhoz közeledve Agüero lövését hárította Cech, majd a 69. percben végleg eldöntötte a három pont sorsát a hazai csapat, Lampard kényszerítőzött Michael Essiennel, majd 18 méterről a kapuba lőtt. 3–0.

Az Atlético Maxi Rodríguez révén még szorosabbá tehette volna a mérkőzést, ám a vendégektől ezen a mérkőzésen csak Luis Perea iratkozott fel a gólszerzők közé, erről azonban valószínűleg lemondott volna, Florent Malouda szabadrúgását csúsztatta saját kapujába – öngól. 4–0.

További gól már nem esett, így tovább tart a Chelsea jó, az Atlético Madrid rossz sorozata.

Porto (portugál)–APOEL Nicosia (ciprusi) 2–1 (1–1)

A csoport másik mérkőzésén még annak ellenére is a második helyen álló Porto volt az esélyesebb, hogy a portugálok legutóbbi 16 találkozójukon mindössze nyolcszor találtak be ellenfelük kapujába.

A vezetést azonban a ciprusiak szerezték meg a 21. percben, miután egy bal oldali beadás Álvaro Pereiráról a saját kapujába került a labda – öngól. 0–1.

A kisebb sokkból éledező hazaiak az első fél óra végén egyenlíteni tudtak: egy hatalmas védelmi hibát követően a „hihetetlen” Hulk Dionisziosz Hiotisz kapujába lőtt. 1–1.

A második félidő elején gyorsan megszerezte a vezetést is a hazai csapat: a Marios Elia kezezéséért megítélt büntetőt Hulk gólra váltotta. 2–1.

Az APOEL a 73. percben Mariano González kiállítása miatt emberelőnybe került, ám ezzel élni már nem tudott, így a Porto továbbra is tapad a Chelsea-re, míg ellenfeleik egyre távolodnak a továbbjutást érő helyektől.

 A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea 3 3 0 0 6–0 +6  9
2. Porto 3 2 0 1 4–2 +2  6
3. APOEL 3 0 1 2 1–3 –2  1
4. Atlético Madrid 3 0 1 2 0–6 –6  1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik