BL-döntő: Ancelotti különleges pillanatról beszélt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.23. 21:09
A Real Madrid is megtartotta sajtótájékoztatóját Lisszabonban a szombat esti Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája döntő előtt. Carlo Ancelotti, a királyiak vezetőedzője szerint minden döntő egyforma, de ez a mostani különleges lesz csapata számára.

„A döntő az döntő, nincs sok különbség a korábbiakhoz képest, persze van, amitől különleges. Azzal a céllal kezdtük a szezont, hogy bejussunk a fináléba, és megnyerjük a tizedik BL-címünket, és most itt vagyunk a döntőben, ettől különleges a pillanat. Ahelyett, hogy a mérkőzés előtti beszédekről gondolkodnék, a holnapi taktikára koncentrálok, és arra, milyen utasításokat adjak a játékosaimnak" – fogalmazott Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője.Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője.

Az olasz szakember megerősítette, Cristiano Ronaldo probléma nélkül edzett, míg Pepe és Benzema nem tudott részt venni egy tréningen sem a héten, holnap döntenek róluk.

„Ez lesz a hetedik döntőm, mindenki tudja, milyen fontos ez a meccs a Real Madridnak. Már az első napon azt mondtam, mindent meg fogok tenni, hogy megnyerjük ezt a sorozatot. Sok minden lejátszódik valakiben a hasonló meccsek előtt. Az a fontos, hogy nyugodt maradj, és pontos utasításokat adj a csapatnak. Élvezni kell a pillanatot! Tisztán emlékszem a 2007-es döntőre, amikor azt mondtam, 'talán ez az utolsó sajtótájékoztatóm, ki szeretném élvezni'. Végül nem így lett, de talán a mostani az lesz."

Ancelotti szerint taktikai szempontból kiegyenlített mérkőzés lesz, a saját stílusukat akarják érvényesíteni. A vezetőedzőt a Milanról is kérdezték, de egyelőre számára csak a holnapi nap létezik.

„Nem az egyénekről, hanem a két csapatról fog szólni a mérkőzés. Aki jobban fog működni csapatként, az fog nyerni. Nagyon vékony a határvonal a megszállottság és az álom között, meg kell próbálnod megvalósítani az álmaidat."

A Real mestere elismerően beszélt az ellenfélről, és az Atlético játékosai valamint kollégája, Diego Simeone között fennálló különleges kapcsolatról. Véleménye szerint ez a kémia segített nekik megnyerni a spanyol bajnokságot. Ancelotti hangsúlyozta, ez az első szezonja, amikor nincs elégedetlen játékos a keretben. Gyakorolták a tizenegyeseket is, többen is kiválóan lövik a büntetőket a keretben, de nem szabad erre gondolniuk.

A DÖNTŐ ÉLŐ FELVEZETÉSE ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik