Pellegrini: Megérdemeltük volna a győzelmet

Vágólapra másolva!
2009.11.04. 09:49
Címkék
A Milan és a Real Madrid 1–1-es döntetlennel záruló tegnap esti Bajnokok Ligája-mérkőzése után a hazaiak voltak elégedettebbek. Manuel Pellegrini, a vendég „királyi gárda" vezetőedzője szerint győzelmet érdemelt volna csapata, míg Pepe úgy véli, jogtalan büntetővel egyenlítettek az olaszok. Leonardo szerint viszont igazságos eredmény született.

 

Pepe (balra) nem értett egyet a bíró döntésével (Fotó: Reuters)
Pepe (balra) nem értett egyet a bíró döntésével (Fotó: Reuters)

„A játékvezető döntéseivel nem szeretnék foglalkozni. Nagyszerűen játszottunk az első félidőben, tizenhatszor lőttünk kapura. Csak egy csapat volt a pályán. A szünet után a Milan többet birtokolta a labdát, de jól tartottuk magunkat, és ismét akadtak helyzeteink. Megszerezhettük volna a három pontot, ami igazságosabb lett volna. Nyugodt vagyok a csapat hozzáállása miatt, ám annak örültem volna, ha az erőfeszítéseinknek köszönhetően nyerünk a San Siróban" – mondta Manuel Pellegrini, a Real Madrid vezetőedzője a Milan elleni meccs után.

A spanyol együttes védője, Pepe is csalódott volt, hogy nem sikerült begyűjteni a három pontot, és a portugál futballista a játékvezetővel sem volt elégedett.

„Nem volt jogos a büntető. A labda a hátamat találta el, nem a kezemet. Csak a bíró látta így. Ilyen ítéletek mellett nehéz nyerni. Kicsit szomorúak vagyunk az eredmény miatt, győzelmet érdemeltünk volna" – mondta Pepe.

Leonardo, a Milan vezetőedzője azzal egyetértett, hogy a „királyi gárda" jobb volt az első félidőben, de az 1–1-es végeredményt igazságosnak tartja.

„Az első félidőben a Real futballozott jobban, de szünet után számos helyzetet alakítottunk ki. Igazságosnak érzem az egy egyet. Pellegrinivel ellentétben szerintem kiegyenlített mérkőzés volt. A Madridnak jót tett, hogy Marcelo játszott középen, Kaká pedig a jobb szélen, de nem tudtak fölénk kerekedni. A bíróval nem szeretnék foglalkozni, szerintem mindkét irányba tévedett egyet-egyet" – fogalmazott Leonardo.

CHALLANDES: A BÍRÓ MÁR HALOTT LENNE
A Marseille-től 6–1-es vereséget szenvedő FC Zürich vezetőedzője, Bernard Challandes közben úgy érzi, máshogy is alakulhatott volna a másik találkozó, ha a játékvezető nem hoz rossz döntéseket a franciák első két góljánál.

„Gratulálok a Marseille-nek, jól, rendkívül agresszíven játszott. De a meccs máshogy is alakulhatott volna, mivel az OM első két gólját lesállás előzte meg. Ehhez nem fér kétség, mindenki látta. Ha a bíró a Marseille ellen teszi ezt, akkor már halott lenne."

Pato is elégedett volt a találkozó után, hiányérzete azonban így is volt: úgy véli, szabályos góltól fosztotta meg a játékvezető.

„Szerintem szabályos gólt szereztem. Nem értem a labdához kézzel. Nagyon örültem, aztán láttam, hogy a bíró nem adta meg. Érvényes találattól fosztottak meg, ám nem vagyok nagyon csalódott, mert ikszeltünk. Pörgős, jó meccs volt. Ronaldinho nagyszerű játékos, mindig mosolyog, és fontos gólt szerzett. Az bánt, hogy nem sikerült betalálnom, de Casillas remekül védett" – mondta Pato a meccs után.

A Milantól a nyáron a Real Madridba igazoló Kaká jól érezte magát a San Siróban, mivel az olasz drukkerek szívélyes fogadtatásban részesítették.

„Nagyon örülök, hogy a Milan szurkolói jól fogadtak, ami azt jelenti, hogy jó eredményeket értem el korábban az olasz együttessel. De most a Madriddal szeretnék hasonlót tenni. Az első félidőben kifejezetten jól futballoztunk, érezhető, hogy a csapat folyamatosan fejlődik. A második játékrészben a Milan beleerősített, mi pedig kissé fáradtan játszottunk. A szünet előtt eldönthettük volna a meccset."

Tekintse meg a Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának összes gólját! 

EMLÉKEZTETŐ
BAJNOKOK LIGÁJA, C-CSOPORT
AC Milan (olasz)–Real Madrid (spanyol) 1–1 (Ronaldinho 35. – 11-esből, ill. Benzema 30.)
Olympique Marseille (francia)–FC Zürich (svájci) 6–1 (Aegerter 3. – öngól, Abriel 12., Niang 52., Hilton 80., B. Cheyrou 87., Brandao 90., ill. Aphonse 31.)

A CSOPORT ÁLLÁSA 
1. AC Milan 4 2 1 1 6–5 +1  7
2. Real Madrid 4 2 1 1 11–6 +5  7
3. Marseille 4 2 0 2 8–6 +2  6
4. FC Zürich 4 1 0 3 4–12 –8  3

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik