Nagy árat fizethet az Arsenal a döntetlenért

Vágólapra másolva!
2010.04.01. 09:32
null
Cesc Fabregas érzi, hogy nagy a baj, véleménye szerint eltörött a lábában egy csont (Fotó: Action images)
Címkék
Az Arsenal tegnap a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében 0–2-ről egyenlített a Barcelona ellen, ám lehet, hogy az „ágyúsok" nagy árat fizetnek a 2–2-es döntetlenért. Az első jelek szerint ugyanis a korábban is sérült két alapemberük, William Gallas és Cesc Fabregas újabb, súlyos sérülést szenvedett, elképzelhető, hogy ebben a szezonban már nem léphetnek pályára.

„Meg kellett kockáztatnom a játékukat" – mondta az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger a Barcelona elleni 2–2-es döntetlent követően, amikor a szakembert a korábban is problémákkal küzdő William Gallas és Cesc Fabregas újabb sérüléséről faggatták.

STATISZTIKAI ÉRDEKESSÉGEK 
Az európai kupaküzdelmek egyenes kieséses szakaszában a Barcelona eddig hét alkalomból hatszor továbbjutott azt követően, hogy az első meccsen 2–2-es döntetlent játszott. Egyedül a Bayern München tudta búcsúztatni a 2–2-es első meccs után a katalánokat az UEFA-kupa 1995–96-os kiírásában, a bajorok akkor meg is nyerték a sorozatot.
A BEK/BL történetében az idegenben 2–2-es döntetlent elérő csapatok 83.7 százaléka kiharcolta a továbbjutást a visszavágón.  
1994 óta az Arsenal az első csapat a Bajnokok Ligájában, amely 2–0-s hátrányból egyenlített a Barcelona ellen, legutóbb ez a CSZKA Moszkvának sikerült. A londoniak ebben a szezonban már álltak fel 0–2-ről, a Standard Liege ellen ilyen hátrányból fordítottak, és nyertek 3–2-re.
Zlatan Ibrahimovic a második olyan futballista a BL-történetében Cristiano Ronaldo után, aki duplázott az Arsenal ellen.
Carles Puyol az ötödik Barcelona-játékos, akit kiállítottak a Bajnokok Ligájában. Legutóbb tavaly – ugyancsak Londonban – Eric Abidal kapott piros lapot a Chelsea ellen.

Gallast már a szünetben, 0–0-s állásnál le kellett cserélni. „Elszakadhatott egy izom a vádlijában, és szerintem ez az idény véget ért a számára. Ám úgy gondolom, hogy a világbajnokságig felépül" – nyilatkozta a francia védőről az Arsenal menedzsere a Canal Plus tévécsatornának.

Wenger a tizenegyest kiharcoló és értékesítő Fabregasról annyit mondott, szerinte nem a korábbi térdsérülése újult ki.

Ezt a középpályás is megerősítette, és elmondta, talán még sokkal nagyobb a baj. „A legrosszabbtól tartok, elképzelhető, hogy eltört valamelyik csont a lábamban. Félek, hogy ebben az idényben már nem játszhatok" – fogalmazott Fabregas, aki egyébként a visszavágón semmiképpen sem játszhatna, ugyanis kapott egy sárga lapot, emiatt a következő nemzetközi kupamérkőzést ki kell hagynia.

Az említett két futballistán kívül egyébként az orosz Andrej Arsavin is megsérült, őt már a 27. percben lecserélte Wenger.

Az Arsenal menedzsere a meccsről szólva elmondta: úgy érzi, nincs szégyenkeznivalójuk.

„Az elején túl nagy területet adtunk nekik, de a játékosaim minden dicséretet megérdemelnek, mert versenyben maradtak egy ilyen képességű csapattal szemben. Csak azt sajnálom, hogy két könnyű gólt szerezhetett a Barca" – összegzett a szakember. Wenger az Arsenal tizenegyeséről annyit mondott, hogy véleményes volt, és hozzátette, Carles Puyol kiállítását nem érzi jogosnak. (Fabregas a tizenegyessel kapcsolatban annyit mondott, hogy megrúgta őt a Barcelona védője, tehát jó ítéletet hozott a játékvezető.)

A Barcelona szakvezetője, Josep Guardiola különösebben nem bánkódott amiatt, hogy együttese nem tudta megtartani kétgólos előnyét.

„Büszke vagyok a csapatra. Szerintem ilyen jól még sosem játszottunk idegenben a Bajnokok Ligájában. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, uraltuk a meccset. A ránk jellemző játékot mutattuk be, ami örvendetes. Ami pedig az utolsó húsz percben történt, az egy Arsenal-szintű csapat ellen előfordulhat" – mondta Guardiola, aki figyelmeztette övéit, hogy még korántsem dőlhetnek hátra.

„Ha tényleg annyival jobbak lettünk volna, akkor nyertünk volna öt kettőre. Az Arsenal olyan együttes, amely akkor is képes gólokat szerezni, ha nem játszik jól. A visszavágó teljesen más, egyben nehezebb is lesz" – tette hozzá.

 A TALÁLKOZÓ GÓLJAI VIDEÓN

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik