Az Arsenal leleplezte a Barca-varázslatot

Vágólapra másolva!
2010.03.31. 20:45
null
KATTINTSON A KÉPRE!
Talán minden idők legjobb első húsz percét produkálta a Barcelona az Arsenal otthonában a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első összecsapásán, ám a sors fintora, hogy a gólokat csak a második félidő elején szerezte a katalán csapat – Zlatan Ibrahimovic kétszer vette be a remekül védő Manuel Almunia kapuját. A csereként beálló Theo Walcott és Cesc Fabregas azonban visszahozta az Arsenal továbbjutási reményeit. A 2–2-es végeredménnyel mérhetetlenül boldog lehet Arsene Wenger menedzser, a továbbjutásra azonban így is a Barcának van nagyobb esélye.

AZ ONLINE KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE!

Már a 2. percben majdnem megszerezte a vezetést a Barcelona. Sergio Busquets egy szögletből visszagurított labdát lőtt remekül a jobb sarok felé, Almunia azonban hatalmas bravúrral hárított.

Az ötödik percben Messi előtt adódott hatalmas lehetőség, Almunia azonban ezúttal is védett. Nem sokkal később Dani Alves kapott remek kiugratást a jobb oldalon, ám a középen egyedül érkező Ibrahimovic az ötös sarkáról fölélőtt. A svéd csatár lesen volt, ha belövi, akkor sem érvényes a gól. Ismét Ibra jelenetei következtek! Kiszorított szögből lőtt mellé a 9. percben.

Az első tíz percben egyértelműen a Barca játszott fölényben. A katalánok több góllal is vezethettek volna. Az Arsenal játékosai teljesen megilletődötten futballoztak. A hazaiak azonban – még ha csak a szerencsének is köszönhetően – megúszták gól nélkül a mérkőzés elejét, így nem volt késő rendezni a soraikat. De a továbbiakban is a Barca játszott fölényben.

Almunia két hatalmas bravúrral tartotta továbbra is az ikszet az Arsenalnak, majd Barca-lövés(eke)t blokkolt a londoni védelem. Az első félidőben felborult a pálya: nem túlzás, már öttel is vezethetett volna a Barcelona. egyszerűen űrfocit játszott a címvédő. Űrfocit, de ekkor még  gól nélkül…

És az Arsenal a 20. percben átlépte a felezővonalat. Arsene Wenger együttese ekkor tudta először hosszabb időre megtartani a labdát az ellenfél térfelén. Két perccel később pedig Nasri lövése jelentette az első veszélyt a Barca kapuja előtt: a francia tekerése fél méterrel ment el a hosszú alsó sarok mellett.

Érdekesség, hogy mindkét együttesnek spanyol csapatkapitánya van. A hazaiaknál Cesc Fabregas, míg a vendégeknél Carles Puyol viselte a karszalagot. Ez mindössze a negyedik BL-meccs, amelyen mindkét oldalon hispán játékos volt a „főnök".  

A 38. percben azért az Arsenal is jeleskedett a helyzetkihagyásban. Egész pontosan Nicklas Bendtner lőtt előbb Valdésbe, majd a kipattanó után a kapufát találta telibe. Mivel azonban a dán támadó lesen volt, továbbra sem volt „érvényes”, igazi kapura lövése az Arsenalnak. (Nasri lökete ugyebár nem talált kaput…)

Ibrahimovic negyedszer duplázott a Bajnokok Ligájában (Fotó: Reuters)
Ibrahimovic negyedszer duplázott a Bajnokok Ligájában (Fotó: Reuters)

SZAVAZÁS

Ön szerint jogos volt az Arsenal tizenegyese?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Barca 20 perc alatt eldönthette volna a továbbjutás kérdését, de nem tette. A szünetben azonban így is ki kell találnia valamit Wengernek, az Arsenal ugyanis veszélytelen volt a kapura. A francia menedzser dolgát az sem könnyítette meg, hogy az első félidőben Andrej Arsavint sérülés miatt le kellett cserélni. Az első félidő embere egyértelműen a Birmingham ellen hatalmasat hibázó, ezúttal azonban bravúrt bravúrra halmozó Almunia volt.

A második félidő elején aztán sikerült, ami az elsőben nem. Ibrahimovic góljával megszerezte a vezetésta Barca! A svéd csatár kapott nagyszerű indítást, majd a kilépő Almunia felett 8 méterről, jobbról a kapuba emelt. 0–1

Ibrahimovic az előző tizenegy, angol csapat elleni meccsén nem lőtt gólt, most azonban igen.

A második félidő ugyanúgy kezdődött, mint az első. A Barca ezúttal is futószalagon alakította ki a helyzeteket, ezúttal azonban az Arsenalnak is volt lehetősége. Clichy bal oldali beadását Bendtner fejelte közelről a kapusba. Nagy helyzet volt az 54. percben.  

Aztán ismét nagyszerű labdát kapott Ibrahimovic – ezúttal Xavitól az 54. percben –, majd az előző gól helyéről ezúttal a bal felsőbe bombázott. Almunia most nem mert kilépni a kapujából, de Ibra ezt a helyzetet is megoldotta. 0–2

Úgy tűnt, végleg eldőlt a továbbjutás kérdése, az Arsenal azonban visszahozta továbbjutási reményeit.

Fabregas tizenegyese hozta vissza a reményt (Fotó: Reuters)
Fabregas tizenegyese hozta vissza a reményt (Fotó: Reuters)

Bendtner játszott a jobb szélen felfutó Walcotthoz, aki betört a 16-oson belülre, majd 8 méterről kapura lőtt, a labda Valdést érintve a kapu közepén kötött ki. 1–2. Az angol középpályás a 70. percben volt eredményes, alig három perccel azután, hogy a pályára küldte őt Wenger.

Nem sokkal később Messi ismét kettőre növelhette volna a katalánok előnyét: a 76. percben azonban az argentin kissé kisodródva, nyolc méterről Almuniába lőtt.

Büntetőhöz jutott az Arsenal. Puyol szabálytalankodott a ziccerben lévő Fabregasszal, amiért ő pirosat, az Arsenal pedig büntetőt kapott.A sértett kíméletlenül vágta a kapu közepébe a labdát. 2–2

Az utolsó ötpercben (csak ebben az ötben a mérkőzésen...) fölényben játszott az Arsenal, a győztes gólt azonban már nem tudta megszerezni. Igaz, ez talán túlzás is lett volna…

A Barca űrfocit játszott az összecsapás nagy részében, nehéz elképzelni, hogy ennél jobban is lehet játszani. Az Arsenal számára tehát gyakorlatilag győzelemmel ér fel ez a döntetlen. Arsene Wnger együttese még reménykedhet, pláne abban, hogy kétszer nem tud így játszani a Barcelona…

AZ ONLINE KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE!

 A TALÁLKOZÓ GÓLJAI VIDEÓN

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik