Megtört a Manchester orosz átka Moszkvában

Vágólapra másolva!
2009.10.21. 20:22
Címkék
Minimális különbségű győzelmet aratott a Manchester United a CSZKA Moszkva otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik fordulójában. Az angolok az egész mérkőzésen mezőnyfölényben játszottak, a három pontot érő találatot a 86. percben az ecuadori Antonio Valencia szerezte, így továbbra is hibátlan teljesítménnyel állnak a B-csoport első helyén.
Valencia (balra) a legjobbkor talált be manchesteri szempontból (fotó: Reuters)
Valencia (balra) a legjobbkor talált be manchesteri szempontból (fotó: Reuters)

A B-csoport harmadik fordulójának első, szerda esti mérkőzésén a CSZKA Moszkva vendégeként lépett pályára a Luzsnyiki Stadionban a Manchester United. Az angolok sok kulcsjátékost nélkülözve – Patrice Evra, Darren Fletcher, Ryan Giggs, Pak Dzsi Szung és Wayne Rooney – érkeztek az orosz fővárosba, így nem számíthatott könnyű mérkőzésre Sir Alex Ferguson.

Az első húsz perc után többet birtokolták a labdát a manchesteriek, sőt mezőnyfölényben is játszottak, de helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Az első félidő legveszélyesebb próbálkozása Paul Scholeshoz fűződik, aki a 26. percben távolról vette célba Igor Akinfejev kapuját, ám az erős, pattogós lövést az orosz kapus nagy nehezen hárítani tudta.

A 2005-ös UEFA-kupa győztesénél leginkább a szerb középpályás, Milos Kraszics jelentett veszélyt Edwin Van der Sar kapujára, de gólt ő sem tudott szerezni.

A második félidő már izgalmasabban alakult. Előbb Nani lőtt alig kapu mellé, majd Kraszics és Deividas Semberas veszélyeztetett, de a vezető találat csak nem akart megszületni. Ehhez a legközelebb a portugál középpályás állt, aki Gary Neville beadása után fejelt nagy erővel kapura, de Akinfejev hatalmas bravúrral kiszedte a labdát a bal alsó sarokból.

A 82. percben nagy kavarodás után Antonio Valencia elé került a labda, aki 16 méterről a keresztlécre bombázott. Aztán a 86. percben ismét az ecuadori volt a főszereplő: a szélső Dimitar Berbatov csúsztatása után lőtt az oroszok kapujába, megszerezve ezzel jobban játszó csapatnak a három pontot. (0–1)

Sikerével tétmérkőzést követően a Manchester United története során először távozhat győzelemmel Oroszországból – orosz csapat elleni meccset követően.

 


 

 

 

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United 3 3 0 0 4-1 +3 9
2. Wolfsburg 2 1 0 1 4-3 +1 3
3. CSZKA Moszkva 3 1 0 2 3-5 -2 3
4. Besiktas 2 0 0 2 1-3 -2 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik