Az ETO a visszavágón is kikapott Sousáéktól, és kiesett a BL-ből

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.23. 19:32
null
Voltak olyan győri szurkolók, akik Izraelbe is elkísérték kedvenceiket (Fotó: Reuven Shwartz/Yedioth Aharonoth)
Bravúros teljesítményre lett volna szüksége a Győri ETO-nak az izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen a hazai vereség után a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában, de a magyar csapat nem tudott csodát tenni: az izraeliek (Paulo Sousa tanítványai) magabiztosan, százszázalékos ziccereket rontva is nyertek 2–1-re, így ők léptek tovább a harmadik selejtezőkörbe, amelyben a Basel vár rájuk.

SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNKAT ITT ÉRHETI EL!

A MÉRKŐZÉS

Paulo Sousa, a Maccabi vezetőedzője egy helyen változtatott sérülés miatt, Rade Prica helyett Tal Ben Haim került az együttesbe. A győrieknél Marek Strestík is bekerült az együttesbe, csakúgy, mint a nyáron az MTK-tól igazolt Rafa Wolfe.

Az ETO egyből letámadott a meccsen, az első veszélyes lövés azonban Altman nevéhez fűződött, de Kamenar vetődve szögletre mentett. Mevoungou is bemutatkozott, későn lépett oda Albermannak, amiért sárgát kapott. A hazaiak folyamatosan ott tudták tartani a labdát a győriek térfelén.

A 9. percben először tudott felépített támadást vezetni az ETO, Wolfe jobb oldali beadására Andrics robbant be, de a kapu mellé-fölé fejelt. Ekkor egy időre felszabadult a nyomás alól a magyar csapat, volt egy veszélyes szabadrúgása is, de nem sikerült betalálnia.

Megvolt a Maccabi válasza is, több indítással megzavarta a győri védelmet, Ben Haim gólhelyzeténél újfent csak Kamenáron múlt, hogy nem született gól. A 25. percben már ő is tehetetlen volt, amikor Radi indította a jobb oldalon a leshatárról induló Ben Haimot, aki lefutotta Dinjart, és a jobb alsóba lőtt. 1–0 (összesítésben már háromgólos a Maccabi előnye)

Ben Haim (balra) lő a jobb alsóba, Kamenár ezúttal tehetetlen (Fotó:  Reuven Shwartz/Yedioth Aharonoth)
Ben Haim (balra) lő a jobb alsóba, Kamenár ezúttal tehetetlen (Fotó: Reuven Shwartz/Yedioth Aharonoth)

A hazaiak nem álltak le, sorra jöttek a veszélyes kontrák, a 31. percben Kamber kézzel ért bele egy passzba a tizenhatos előterében, a játékvezető előnyszabályt ítélt, Radi bombáját Kamenár szögletre ütötte. A sarokrúgás után Alberman maradt üresen, de fejjel nem találta el az alacsonyan szálló labdát.

Győri részről Kronaveter pattogós lövése volt az említésre méltó, de nem érkezett senki a Juan Pablóról kipattanó labdára. A játék képe a szünet előtt sem változott, az izraeliekben folyamatosan benne volt az újabb gól lehetősége, Kamenár azonban dicséretesen állta a sarat, így a szünetre maradt az egygólos Maccabi-előny.

A meccsen többször ügyetlenkedő Mevoungou (zöldben) harcol a labdáért (Fotó: Oz Mulaem/Yedioth Aharonoth)
A meccsen többször ügyetlenkedő Mevoungou (zöldben) harcol a labdáért (Fotó: Oz Mulaem/Yedioth Aharonoth)

Egyet cserélt a szünetben a Pintér Attilát helyettesítő Farkas József, Andrics helyén Martínez futott ki a második félidőre. Az első nagy lehetőség újra a Maccabié volt, Radi bal oldali szöglete után Jeini fejelt kapufát. Az ellentámadásból Martínez lógott meg majdnem, de még idejében becsúszva szerelték. Továbbra sem tudott kezdeményezni a Győr.

Kamenár tartotta formáját, előbb Alberman szép, félig háttal leadott lövését hárította reflexszerűen, majd Jicaki ziccerénél is jól zárta a szöget, a labda azonban Ben Haim elé került, aki nem találta el az üres kaput. Nem sok kellett volna a duplázásához... Martínez próbált elől zavart okozni, de egyedül kevés volt. A Győrben közben Koltai és Trajkovics is pályára lépett, míg a Maccabi már nem erőltette minden áron a támadásokat.

Gólt azonban még így szerzett: a 79. percben pontos bal oldali Altman-beadásból Zahavi fejelt az ETO kapujába Dinjar szorításában. 2–0

A szépítés még sikerült a Győrnek, Varga Roland távoli lövése kipattant Juan Pablóról, Martínez ért oda a leggyorsabban, és a kapu bal oldalába helyezett. 2–1

Paulo Sousának ennyi is elég volt, hogy magából kikelve ordibáljon a pálya szélén, pedig a Maccabi továbbjutása egy másodpercig (!) sem forgott veszélyben. Az utolsó percekre ugyan aktívabbá vált az ETO, de ez már késő volt. Az izraeliek 4–1-gyel léptek tovább, a harmadik körben a Basel vár rájuk.



(A Magyar Televízió felvétele)

SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNKAT ITT ÉRHETI EL!

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
MACCABI TEL-AVIV (izraeli)–GYŐRI ETO 21 – online tudósítás
Tel-Aviv, Bloomfield Stadion, 12 700 néző. V: Hansson (svéd)
MACCABI:
Juan Pablo – Jeini, Tibi, Carlos Garcia, Ziv – Alberman, Radi, Zahavi – Altman (Mané, 81.), Ben Haim (Lugaszi, 74.), Jicaki (Miha, 67.). Vezetőedző: Paulo Sousa
Kispad: B. Levi (kapus), Ben Harus, Einbinder, Prica
GYŐRI ETO: Kamenár – R. Wolfe, Lipták, Takács Á., Dinjar – Strestík (Trajkovics, 64.), Kamber, Mevoungou – Varga R., Kronaveter (Koltai, 59.), Andrics (Martínez, a szünetben). Vezetőedző: Pintér Attila
Kispad: Sztevanovics (kapus), Svec, Djordjevics, Kink
G:
Ben Haim (25.), Zahavi (79.), ill. Martínez (86.)
Továbbjutott: a Maccabi Tel-Aviv, 41-es összesítéssel

ELŐZMÉNYEK

Vasárnap este nyolc órakor landolt a Ben Gurion repülőtéren a Győri ETO csapatát szállító repülőgép, hogy aztán harmincperces buszutat követően a tengerparton fekvő ötcsillagos Carlton Tel Aviv Hotelben már a vacsorájukat fogyasszák a labdarúgók. Az asztaloknál huszonegy futballista foglalt helyet – a Maccabi Tel-Aviv elleni első meccset végigjátszó Völgyi Dániel nem volt közöttük, ugyanis sérülés miatt kihagyja a találkozót.

Ami a hétfői napot illeti, délelőtt videóztak a kerettagok, ebéd, majd csendes pihenő következett, este fél nyolckor Pintér Attila válaszolt az újságírók kérdéseire, majd a keddi találkozó helyszínén, a Bloomfield Stadionban edzett a csapat. Az arénáról tudni kell, hogy 2012-ben újították fel, 14 700 néző befogadására alkalmas. Itt talán érdemes szót ejteni arról, hogy a Maccabi Tel-Aviv mennyire népszerű csapat Izraelben. Amikor a győriek ügyvezetőjétől, Klement Tibortól megkérdeztük, mennyire biztos, hogy telt ház lesz a keddi összecsapáson, csak annyit felelt: a helyiek azt mondták, a Maccabi egész idényre előre eladta a stadion belépőit – bérlet formájában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik