ETO: Miért ne lehetne életünk meccse Tel-Avivban? - Varga R.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.21. 10:38
null
Varga Roland a szombati, Gyirmót elleni edzőmeccsen próbált<br /> lendületet venni a BL-visszavágóra (Fotó: Veres Viktor)
Varga Roland, a Győri ETO játékosa még nem temetné csapatát a Maccabi Tel-Aviv elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágója előtt, és a kétgólos hátrány ellenére is bízik a továbbjutásban.

„Bárhogy is fáj, az élet megy tovább. Megnéztük a mérkőzés felvételét, sokat beszéltünk a hibákról, de én olyan típus vagyok, aki nem szeret hátrafelé nézni. Ez a meccs így alakult, kár azon rágódni, mit kellett volna másként tennünk, vagy egyáltalán tudtunk volna mást csinálni. Az utólagos okoskodásnak nincs sok értelme, az más kérdés, hogy ki kell értékelni, mi és miért történhetett így. A magam részéről várom a visszavágót, meg kell próbálni, amit mások esetleg lehetetlennek gondolnak. Tovább kell lépni a történteken, annál is inkább, mert a profi sportolónak a sikert és a kudarcot egyaránt gyorsan fel kell dolgoznia, hiszen az élet megy tovább, jön a következő feladat" – mondta Varga Roland, a Győri ETO FC játékosa annak apropóján, hogy a kisalföldiek szerdán hazai pályán szenvedtek 2–0-s vereséget a tel-avivi ellenféltől, így a Bajnokok Ligája-selejtező visszavágója előtt nem sok reményük maradt.

„Lehet, hogy a külvilág azt várja, kimegyünk, a Maccabi pedig fél gőzzel kiüt minket, de nem így látom. Bármi megtörténhet! Ha nem hinnék komolyan abban, hogy ez a párharc még nincs lefutva, nem is utaznék el a találkozóra, és azért is hiszek a csapatban. Úgy semmi értelme elindulni, hogy nincs esély, essünk túl a visszavágón mielőbb, hiszen azt kötelező lejátszani, amúgy az egész BL-szereplést felejtsük el. Miért ne lehetne életünk meccsét éppen Tel-Avivban lejátszani? Miért biztos, hogy a második mérkőzés is a Maccabinak alakul szerencsésen? Nekünk is voltak lehetőségeink, az első félidőben az egyik lövésemet blokkolták a védők, pedig ígéretesnek éreztem, volt egy távoli kísérletem, amit szögletre mentett a kapus, és a végén ott volt Lipták Zoltán fejese, a nagy helyzet, s az egy egy másképp hangzott volna, mint a nulla kettő."

„Voltak persze a Maccabinak is helyzetei, tudom, bolondság is lenne az ellenkezőjét állítani, ettől még úgy gondolom, a mi hibánk is kellett ahhoz, hogy az első gól előtt a tel-aviviak játékosa átvegye a labdát, megvárja, amíg elé pattan, ráforduljon, ellője, és mindeközben mi nem zavarjuk meg. A második találat előtt ide-oda pattogott a labda, elakadhatott volna több védőben is. De mindegy, ez elmúlt, nézzünk előre. Annál lényegesen jobb teljesítményre vagyunk képesek, mint amennyi szerdán látszott. Tudtuk, hogy a Maccabi jó, erős, gyors csapat, ám ha mi szerezzük az első gólt, nyílt lehet a mérkőzés, el lehet bizonytalanítani őket. Ha úgy alakul, hogy kiesünk, akkor is azt kell éreznünk, hogy az első meccset elrontottuk, de a másodikon mindent megtettünk, és nem tehetünk magunknak szemrehányást. Ez kell jellemezzen minket, és akkor..."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik