Ilyen még nem volt a BL-ben: taroltak a csoportelsők

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.20. 13:33
null
Az állva maradt nyolc csapat
Történelmi nyolcaddöntőn vagyunk túl a labdarúgó Bajnokok Ligájában, hiszen korábban még sosem fordult elő, hogy a nyolc csoportgyőztes jusson be a negyeddöntőbe.

 

Alighanem minden idők legunalmasabb nyolcaddöntőjével szolgált a Bajnokok Ligája mostani kiírása, hiszen a nyolc párharcból mindössze egy olyan volt, amelynek a visszavágóján az utolsó percekben egy gól megváltoztatta volna a továbbjutó kilétét (a Manchester United híveinek kellett a hármas sípszóig izgulniuk).

Meglepetést egyik párosítás sem hozott, valamennyi a csoportelső sikerével zárult, amire eddig még nem volt példa az elitsorozatban. A 2002–2003-es szezon után szüntették meg a második csoportkört, azóta mindig megfordult legalább egy csoportmásodik a negyeddöntőben. A 2005–2006-os és a 2010–2011-es évadban konkrétan egy akadt belőlük: előbbiben a Benfica búcsúztatta a címvédő Liverpoolt, utóbbiban pedig az Inter viccelte meg a Bayernt.

A csúcsot a 2007–2008-as kiírás jelentette, amikor öt csoportmásodik is bejutott a legjobb nyolc közé. Ekkor a Schalke a Portót, a Roma a Real Madridot, a Fenerbahce a Sevillát, az Arsenal a Milant, a Liverpool pedig az Intert ejtette ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik