Ifi BL: betalált a 14 éves dortmundi tehetség – ezzel korrekordot döntött

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2019.10.24. 10:52
A Borussia Dortmundban pallérozódó Youssoufa Moukoko lett az Ifjúsági Bajnokok Ligája történetének legfiatalabb gólszerzője. A 2004 novemberében született támadó szerdán az Internazionale ellen volt eredményes.

A korábbi csúcsot Youri Regeer (Ajax) és az Olympiakoszban nevelkedő Hrisztosz Liacosz tartotta, akik idén ősszel 16 évesen és 30 naposan találtak be. Mind a két fiatal futballista 2003-ban született.

Az UEFA honlapja szerint Moukoko immár két rekordot tart, hiszen szeptemberben, az FC Barcelona elleni találkozón ő lett a sorozat történetének legfiatalabb pályára lépő játékosa.

A Kamerunban született Moukoko 2016 óta a Dortmund labdarúgója. Már 12 évesen az U17-esek között játszott, az előző idényben ötven góllal zárt.

A mostani szezonban felkerült az U19-esek közé, s az Ifjúsági BL-ben először volt eredményes – igaz, csapata 4–1-re kikapott Milánóban az Inter vendégeként. Nem mellesleg az U19-es bajnokságban nyolc találkozón 15 gólnál jár az ősszel…

A korosztályos német válogatott csatárra Joachim Löw, a felnőttcsapat szövetségi kapitánya is felfigyelt.

„Egy ideje egyeztetek Michael Skibbével [a BVB U19-es csapatának edzőjével – a szerk.] – mondta nemrég Löw a Bundesliga hivatalos honlapjának. – Mindenki türelmes Moukokót illetően, nyugodtan hagyjuk fejlődni.”

Borussia Dortmund on Twitter

Tooooooooooor für die #BVBU19, Youssoufa Moukoko trifft zum



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik