Győzelmével a csoport élére ugrott a Bordeaux

Vágólapra másolva!
2009.10.21. 23:03
Címkék
Ugyan két büntetőt is kihagyott a Girondins Bordeaux a Bayern München elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-találkozón, mégis a francia bajnok nyerte meg 2–1-re az A-csoport rangadóját. A Juventus 1–0-ra legyőzte hazai pályán a Maccabi Haifát.

 

Ciani (balra) öngól után egyenlítés (Fotó: Reuters)
Ciani (balra) öngól után egyenlítés (Fotó: Reuters)

BORDEAUX–BAYERN MÜNCHEN 2–1

Nem számíthatott könnyű mérkőzésre a francia bajnok otthonában Louis van Gaal, a bajorok vezetőedzője, hiszen csapatából sérülés miatt hiányzott Franck Ribéry, Arjen Robben és Ivica Olic. A hazaiaknál viszont ismét pályára léphetett a sérüléséből visszatérő Yoann Gourcuff.

Rosszul indult a meccs a Bordeaux számára. A hatodik percben egy német szöglet után Michaël Cianiról a saját kapujába pattant a labda (0–1), azonban a gól nem fogta meg Laurent Blanc csapatát, és a 28. percben az öngólt szerző védő parádés sarkazással egyenlített. 1–1.

Három perccel később a fiatal Thomas Müller megkapta második sárga lapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni. Az emberelőnyt a 40. percben ki is használta a Bordeaux, Marc Planus révén. 2–1.

A második félidőben már Bayern-lehetőségek is adódtak, de a Klose, Toni kettős nem talált a hálóba. A 66. percben büntetőhöz jutott a hazai gárda, Gourcuff azonban elhibázta – Hans-Jörg Butt védett –, így továbbra is egy gól volt a Blanc-csapat előnye. A Girondins többet támadott és nagyobb százalékban birtokolta a labdát a német rekordbajnoknál.

A 88. percben Daniel Van Buyten buktatta a tizenhatoson belül Samahot. A belga védőt kiállította Terje Hauge játékvezető, a büntetőt azonban a frissen beállt Jussie kihagyta, ám a franciák így is megverték a Bayern Münchent.

JUVENTUS–MACCABI HAIFA 1–0

Miközben a Bordeaux és a Bayern a csoport első helyéért küzdött Franciaországban, a Juventus azért harcolt, hogy egy győzelemmel versenyben maradjon a csoport első két helyéért.

Éppen ezért kissé furcsának tűnt, hogy Ciro Ferrara a csoport leggyengébb csapatának tartott Maccabi ellen csupán egy csatárt állított a kezdőbe (David Trezeguet), miközben Vincenzo Iaquinta és Amauri is csak a kispadon kapott helyett. Trezeguet főszerepet játszott a Juve első nagy helyzetében, ám centikkel lemaradt Fabio Grosso beadásáról.

Az első félidő mezőnyfölénye után a második játékrész elején (47. perc) a vezetést is megszerezte a torinói egylet, Diego jobb oldali szabadrúgása után Giorgio Chiellini fejelt a hálóba. Ez az egy gól pedig elég is volt a Juventus számára, a torinóiak megszerezték a győzelmet. 1–0.

 

 A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bordeaux 3 2 1 0 4-2 +2  7
2. Juventus 3 1 2 0 2-1 +1  5
3. Bayern München 3 1 1 1 4-2 +2  4
4. Maccabi Haifa 3 0 0 3 0-5 -5  0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik