Guardiola: A Dortmund útját járhatja a City

Vágólapra másolva!
2013.10.02. 12:50
null
Guardiola nagyra tartja Pellegrinit (fotó: Action Images)
A címvédő Bayern Münchenre a CSZKA Moszkva elleni könnyű győzelem után nehéz manchesteri kirándulás vár a Bajnokok Ligája D-csoportjának 2. fordulójában. A CSZKA Moszkva Szentpéterváron fogadja a Viktoria Plzent.

 

A csoport két legerősebb csapata találkozik Manchesterben, ráadásul két egymást remekül ismerő szakvezető ül a kispadokon. A Citynél Manuel Pellegrini, a Bayernnél pedig Pep Guardiola vette át nyáron az irányítást.

„Nagyon fontos számunkra a Bajnokok Ligája, és nagyon nehéz meccsünk következik a csoport legerősebb csapata ellen. Úgy vélem, nagyszerű mérkőzést láthatunk majd. Szükség volt a jó rajtra, ezt meg is valósítottuk a Plzen ellen, most pedig a Bayern München ellen is győzelemre törünk. A döntetlenre nem gondolunk. Persze ha nem nyerünk, akkor az iksz jobb, mint a vereség, de nem úgy megyünk fel a pályára, hogy erre gondolunk” – nyilatkozta Pellegrini.

A chilei szakvezető már számíthat David Silvára, aki legutóbb augusztus 31-én, a Hull ellen 2–0-ra megnyert meccsen lépett pályára. Igaz, kérdéses, hogy a spanyol játékos mennyit bír. Pellegrini emellett bevetheti a szintén kisebb sérüléssel bajlódó Sergio Agüerót is.

A címvédő Bayern mestere, Pep Guardiola az ellenfelet és annak mesterét is dicsérte.

„A Manchester City az egyik legnagyobb európai klub. Az előző két szezonban ugyan nem élték túl a csoportkört, most azonban száz százalékig biztos vagyok benne, hogy továbblépnek. Sőt, ennél tovább megyek, könnyen lehet, hogy a Dortmund példáját követik. A Borussia számára is a csoportkör volt a végállomás két szezonnal ezelőtt, az előző idényben viszont a döntőig meneteltek. A Cityvel is megtörténhet ez.”

A katalán szakember még sosem veszített olyan csapat ellen, amelyet Manuel Pellegrini irányított.

„Mindegy, hogy hol dolgozott, az általa irányított csapatokon látszott a kézjegye, így volt ez a Villarrealnál, a Málagánál és a Real Madridnál is. Csak azért nem szenvedtem tőle soha vereséget, mivel a Barcelona történetének egyik legjobb csapatát irányíthattam, így könnyű dolgom volt. Mindig szeretek elleni meccselni, hiszen az együttesei szép játékot mutatnak be.”

A csoport másik találkozóján, egyben az első szerdai meccsen a CSZKA Moszkva vendége a Viktoria Plzen lesz. A mérkőzésnek eredetileg a Himki stadionja adott volna otthont, ám a pálya rossz állapota miatt végül a 630 kilométerre lévő Szentpéterváron csapnak össze a felek.

Ráadásul a CSZKA nincs is nagy formában, a BL-nyitányt elveszítette a Bayern München ellen, és azóta három nyeretlen, sőt, szerzett gól nélküli bajnoki meccs következett. A hétvégén Groznijban kapott ki 2–0-ra Leonyid Szluckij alakulata, amelyben kétséges Alan Dzagojev és Seydou Doumbia játéka is, míg a lábujjtörést szenvedő Aleksandrs Cauna játékára nincs esély.

A Plzen is 3–0-ra kapott ki a Manchester Citytől a BL-nyitányon, de a cseh csapat idegenben remek formát mutat. Amellett, hogy a bajnokságban még veretlen, a nemzetközi porondon hét idegenbeli meccs óta nem talált legyőzőre.

A Vysocina Jihlava elleni 2–1-es győzelemnél visszatért a jobbhátvéd Radim Rezník, de a másik oldalról kiesett a válogatott David Limbersky, akinek hiánya hatalmas érvágás a Viktoriának. A csehek egyébként a realitás talaján mozognak, erre utal a középhátvéd Roman Hubník nyilatkozata, aki szerint a CSZKA-val az Európa-ligát érő harmadik helyért harcolhatnak csak, hiszen a Manchester City és a Bayern München annyival kiemelkedik a csoportból.


BAJNOKOK LIGÁJA, D-CSOPORT, 2. FORDULÓ
CSZKA MOSZKVA (orosz)–VIKTORIA PLZEN (cseh) 18.00 (Digi Sport1)
Szentpétervár, játékvezető: Bas Nijhuis (holland)
A várható kezdőcsapatok:
CSZKA: Akinfejev – Nababkin, A. Berezuckij, Ignasevics, Sennyikov – Wernbloolm, Elm – Tosics, Honda, Vitinho – Musa.
Vezetőedző: Leonyid Szluckij.
Viktoria Plzen: Kozacik – Reznik, Hejda, Procházka, Rajtoral – Horava, Horváth – Petrzela, Kolár, Kovarik – Bakos.
Vezetőedző: Pavel Vrba.

MANCHESTER CITY (angol)–BAYERN MÜNCHEN (német) 20.45 (Digi Sport 1)
Manchester, játékvezető: Björn Kuipers (holland)
A várható kezdőcsapatok:
Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany, Nasztaszics, Kolarov – Fernandinho, Y. Touré – Jesús Navas, Agüero, Nasri – Negredo.
Menedzser: Manuel Pellegrini.
Bayern München: Neuer – Rafinha, Boateng, Dante, Alaba – Schweinsteiger, Lahm – Robben, Kroos, Ribéry – Mandzukic.
Vezetőedző: Pep Guardiola.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik