HIRDETÉS
HIRDETÉS
THURY GÁBOR
THURY GÁBOR
2018.04.28 00:26 Frissítve: 2018.04.28 09:06

Filmszerű karrier – Thury Gábor jegyzete

HIRDETÉS

 

Valahogy mindig jobban szeretem azokat a futballistákat, akik nem valamelyik topbajnokság futballgyárából kerülnek ki, mi több, nem nagy futballnemzet szülöttei. Nekik nehezebb dolguk van ugyanis.

A Liverpool 25 éves csatára, az egyiptomi Mohamed Szalah ilyen. Persze egy ilyen karrierhez szerencse is kell: az egyiptomi stadionkatasztrófa kapcsán hívta meg a svájci Basel az egyiptomi U23-as válogatottat, amelyben szerepelt a csatár is. Aztán amikor a Chelsea-hez igazolt, a londoniak az átigazolási időszak utolsó napján adták kölcsön a Fiorentinának, majd az olasz fővárosba, az AS Romához igazolt. A Chelsea akkori edzője, José Mourinho magyarázkodásra kényszerült, miért szabadult meg tőle – pontosabban az nso-n olvasható cikk szerint nem volt beleszólása a dolgok alakulásába.

 
Mourinho elárulta, miért kellett Szalahnak távoznia

Szalahnak viszont volt a sajátjába, mert ha lehet azt mondani, Olaszországban megtalálta önmagát, az egyiptomi válogatottban pedig még inkább, öt góljával oroszlánrészt vállalt a vb-szereplés kiharcolásában. Noha véleményem szerint olyan pr-ja sosem lesz, mint Cristiano Ronaldónak vagy Lionel Messinek, a népszerűség tekintetében a nyakukra nőtt ez a szimpatikus srác, akit Szolnoki Roland és Vanczák Vilmos is ismer testközelből, mint azt az egyiptomi csatárról a velük készült interjúban elmondják. Ami fontosabb, hogy Szalah nevét az Aranylabdára esélyesek között emlegetik. A Liverpoolban idén mutatott teljesítménye alapján a legjobb háromba kerülésre minden esélye megvan, hogy első legyen, ahhoz az egyiptomi válogatott bravúros vb-szereplése is kellene, amire, valljuk be, kevés esély van.

Egyesek legyintenek, várjuk ki a végét, mert ez az első teljes idénye a Premier League-ben. Lehet, hogy csak egy idényen át táncol, de nem valószínű. Nem véletlen, hogy a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp lecsapott rá: a német edző a szakmai és mentális felkészítés mestere, nem valószínű, hogy a Beatles városában Szalah felsül.

Megkockáztatható, ez eddig az egyiptomi csatár éve, ami Oroszországban jöhet, az a Magical Mystery Tour.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.26 23:08:18

Bajnokok Ligája CSILLAG PÉTER, MAKÁDI PÉTER (Kijev)

A 26. percben hirtelen megállt a műsor, megdermedt a lelátó vörös kanyarja...

2018.05.26 20:22:24

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

CR és Szalah helyett Bale és Karius volt a főszereplő • Zsinórban harmadszor BL-győztes a Real.

2018.05.26 08:38:06

Bajnokok Ligája CSILLAG PÉTER (KIJEV), MAKÁDI PÉTER (KIJEV), HERCZE KRISTÓF, BORBÉLY LÁSZLÓ (HÍRFOLYAM)

Ronaldo: Imádom Szalahot, olyan, mint Messi • Az új repülőgép a Liverpool kezére játszik?

2018.05.25 17:37:22

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

BL-DÖNTŐ 20.45-től. A kulcspárharcok címvédést jeleznek, de ha interferenciába lép a Klopp-, a Szalah- és a Pool-faktor…

2018.05.26 12:29:25

Bajnokok Ligája CSILLAG PÉTER (KIJEV)

A Dinamo Kijevvel 1999-ben BL-elődöntőt játszó Rebrov interjút adott a Nemzeti Sportnak.

18
HIRDETÉS
HIRDETÉS