HIRDETÉS
HIRDETÉS
THURY GÁBOR
THURY GÁBOR
2018.04.28 00:26 Frissítve: 2018.04.28 09:06

Filmszerű karrier – Thury Gábor jegyzete

HIRDETÉS

 

Valahogy mindig jobban szeretem azokat a futballistákat, akik nem valamelyik topbajnokság futballgyárából kerülnek ki, mi több, nem nagy futballnemzet szülöttei. Nekik nehezebb dolguk van ugyanis.

A Liverpool 25 éves csatára, az egyiptomi Mohamed Szalah ilyen. Persze egy ilyen karrierhez szerencse is kell: az egyiptomi stadionkatasztrófa kapcsán hívta meg a svájci Basel az egyiptomi U23-as válogatottat, amelyben szerepelt a csatár is. Aztán amikor a Chelsea-hez igazolt, a londoniak az átigazolási időszak utolsó napján adták kölcsön a Fiorentinának, majd az olasz fővárosba, az AS Romához igazolt. A Chelsea akkori edzője, José Mourinho magyarázkodásra kényszerült, miért szabadult meg tőle – pontosabban az nso-n olvasható cikk szerint nem volt beleszólása a dolgok alakulásába.

 
Mourinho elárulta, miért kellett Szalahnak távoznia

Szalahnak viszont volt a sajátjába, mert ha lehet azt mondani, Olaszországban megtalálta önmagát, az egyiptomi válogatottban pedig még inkább, öt góljával oroszlánrészt vállalt a vb-szereplés kiharcolásában. Noha véleményem szerint olyan pr-ja sosem lesz, mint Cristiano Ronaldónak vagy Lionel Messinek, a népszerűség tekintetében a nyakukra nőtt ez a szimpatikus srác, akit Szolnoki Roland és Vanczák Vilmos is ismer testközelből, mint azt az egyiptomi csatárról a velük készült interjúban elmondják. Ami fontosabb, hogy Szalah nevét az Aranylabdára esélyesek között emlegetik. A Liverpoolban idén mutatott teljesítménye alapján a legjobb háromba kerülésre minden esélye megvan, hogy első legyen, ahhoz az egyiptomi válogatott bravúros vb-szereplése is kellene, amire, valljuk be, kevés esély van.

Egyesek legyintenek, várjuk ki a végét, mert ez az első teljes idénye a Premier League-ben. Lehet, hogy csak egy idényen át táncol, de nem valószínű. Nem véletlen, hogy a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp lecsapott rá: a német edző a szakmai és mentális felkészítés mestere, nem valószínű, hogy a Beatles városában Szalah felsül.

Megkockáztatható, ez eddig az egyiptomi csatár éve, ami Oroszországban jöhet, az a Magical Mystery Tour.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.19 20:54:53

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A címvédő hadjárat első mérkőzése könnyed madridi sikert hozott az olasz csapat ellen.

2018.09.19 20:53:49

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Egy furcsa eset miatt kiállították a Juventusszal első BL-mérkőzését vívó portugált, társai nélküle is győztek.

2018.09.19 16:57:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Szalai Ádámék nem tudtak nyerni Ukrajnában, CR-t kiállították, a Manchester United győzött Svájcban.

2018.09.18 20:47:19

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A párizsiak kétgólos hátrányból egyenlítettek, ez sem volt elég • Nem tudott nyerni a Napoli Belgrádban.

2018.09.18 18:41:32

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A katalánok négy gólt lőttek odahaza a PSV-nek, a hollandoknak az emberelőny is kevés volt a szépítésre.

HIRDETÉS
HIRDETÉS