HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.04.27 09:50 Frissítve: 2018.04.27 10:13

Chelsea: Mourinho elárulta, miért kellett Szalahnak távoznia

Bár talán már nem sokan emlékeznek rá, az utóbbi időben bomba formában futballozó Mohamed Szalah 2014 és 2016 között a Chelsea játékosa volt, még ha a klub kölcsön is adta előbb a Fiorentinának, majd az AS Romának. Látva a Liverpoolban mutatott elképesztő teljesítményét az angoloknál gyakran felvetődik, hogy adhatott el José Mourinho egy ilyen játékost akkoriban. Most válaszolt a portugál mester.

HIRDETÉS

 

Szalah 2014 januárjában érkezett a Chelsea-hez 12.5 millió euróért a svájci Baseltől, ám Londonban nem tudta beverekedni magát a kezdőcsapata, a „kékeknél” töltött ideje alatt összesen 879 perc játéklehetőséget kapott, ezalatt azonban rúgott két gólt és kiosztott négy gólpasszt.

Később a római kölcsönből aztán végleges átigazolás lett, vagyis Szalah úgy hagyta ott a Chelsea-t, hogy igazából sosem kapta meg a lehetőséget a bizonyításra.

Nem Mourinho döntött Szalah eladásáról – legalábbis a portugál ezt mondja (Fotó: AFP, archív)

Emiatt pedig sokan José Mourinhót hibáztatják.

„Az emberek azt mondják, én adtam el Szalahot, de ez nem igaz. Sőt! Pont az ellenkezője történt, én vettem meg Szalahot, én mondtam a klub vezetőségének, hogy meg kell őt szereznünk!” – mondta az ESPN-nek Mourinho.

„Azt azonban tudni kell, hogy amikor Szalah a Chelsea-hez került, még csak egy gyerek volt, aki sem mentálisan, sem fizikailag nem volt még elég erős. Úgy döntöttünk, kölcsönadjuk, mert ő is ezt szerette volna. Többet szeretett volna játszani, és fejlődni akart. A Chelsea döntött úgy végül, hogy el kell adni. Aki pedig azt mondja, hogy én voltam, az hazudik” – tette hozzá a portugál.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.14 22:50:47

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Klopp csapata 2–1-re nyert a későn ébredő Spurs ellen a Wembleyben.

2018.09.14 16:29:02

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Két nappal a vb-döntő előtt Pogbával chatelt, rengeteg ügyfele van a Premier League-ből.

2018.08.28 12:06:22

Angol labdarúgás MAROSI GERGELY

Ha ebben az idényben sem szerez nagy trófeát, az valószínűleg az állásába kerül, és edzői reputációja is megsínyli.

HIRDETÉS
HIRDETÉS