ETO: Néhányan nem az elvárható módon képviselték Magyarországot - Pintér

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.24. 10:35
null
Pintér Attila kritikusan szemlélte csapata izraeli játékát (Fotó: Reuven Shwartz/Yedioth Aharonoth)
Pintér Attila, a ETO vezetőedzője eltiltása miatt az első meccshez hasonlóan Izraelben is csak a lelátóról nézte végig a Maccabi Tel-Aviv–Győr BL-selejtezőt. A szakember a 2–1-es vereség után kritikus hangot ütött meg játékosaival szemben.

 

„Amikor egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen valaki pályára lép, akkor nemcsak önmagát, hanem a klubját és Magyarországot is képviseli. Most néhányan ezt nem az elvárható módon tették meg" – nyilatkozta az nb1.hu-nak az ETO vezetőedzője, Pintér Attila csapata tegnapi, Maccabi Tel-Aviv elleni 2–1-es veresége és 4–1-es BL-búcsúja után.

„Egy ilyen mérkőzésen csak akkor lehet esélyünk, ha a csapat minden tagja odateszi magát, és a lehető legjobb teljesítményt nyújtja. A Maccabi ellen nem ez történt. Egyes játékosoknak el kell gondolkodniuk, mert senkinek sincsen bérelt helye a csapatban. Nem szoktam a nyilvánosság előtt kritizálni a játékosaimat, de most kivételt teszek, mert ennyit el kell mondanom. Az, hogy kikre gondolok, a személyes beszélgetéseken derül ki az érintettek számára. Mindenesetre sokat tanultunk ebből a két meccsből, tudjuk, merre kell haladnunk, hogy eredményesek legyünk, ha ismét kiléphetünk a nemzetközi porondra" – tette hozzá a szakember.

Amint azt már jeleztük, az izraeli sajtó is nagyon kritikus volt a győriekkel szemben.

A Yedioth Aharonoth tudósítója arról írt: „A Maccabi mindkét meccset végig irányította, és a visszavágó elején olyan volt, mintha egy máltai vagy San Marinó-i csapat ellen játszana."

A sport5.co.il is hasonlóan kritikus volt: „Nyilvánvalóan nagyon gyenge a magyar bajnokság, másképpen nem lehet megmagyarázni a Győr zavarba ejtő teljesítményét. Kamenáron kívül – aki megmentette őket a szégyentől – nem tudunk kiemelni egyetlen játékost sem.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik