BL: Bár előnyről indultunk, mégis fenntartottuk a fölényünket - Sousa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.23. 22:53
null
Az izraeli lapok szerint egyedül Kamenár nyújtott jó teljesítményt az ETO játékosai közül (Fotó: Reuven Shwartz/Yedioth Aharonoth)
Paulo Sousa, az izraeli Maccabi Tel-Aviv labdarúgócsapatának vezetőedzője a Győri ETO elleni újabb siker (2–0-s siker a selejtező második fordulójának hazai visszavágóján), valamint BL-továbbjutás után elégedetten nyilatkozott, és már csapata következő ellenfeléről, a svájci Baselről is beszélt.

„Elégedett vagyok a győzelemmel, és a két mérkőzésen mutatott játékunkkal. A játékosaim megérdemlik a sikert, mert keményen dolgoztak, számos helyzetet dolgoztak ki. A jövőben azonban még stabilabbak akarunk lenni. Ez volt az első meccsünk Izraelben, a magas páratartalomban nem volt könnyű dolgunk. Irányítottuk a találkozót, a legfontosabb az volt, hogy végig fenntartottuk a fölényünket. Bár előnyről indultunk ezen a meccsen, mégis sok helyzetet dolgoztunk ki. Először irányíthattam csapatomat a Bloomfield Stadionban, köszönöm a szurkolóknak a fogadtatást” – nyilatkozta Paulo Sousa a meccs után.

„Nem érdemes szavakat pazarolni a Baselre: jó csapat, amelynek kiváló edzője van. Murat Yakinnal jól ismerjük egymást. Nem hiszem, hogy örülnek, hogy a Maccabi ellen kell játszaniuk” – tette hozzá a portugál szakember a Maccabi következő ellenfelével kapcsolatban.

Tal Ben Haim, a Maccabi első gólját szerző támadó is elégedett volt a meccs után, és szintén kemény csatára számít a Basel ellen.

„Gyorsan betaláltunk, és ezzel el is döntöttük a párharcot. Nagyon jól futballoztunk, főleg az első félidőben. A Basel nagyon kemény ellenfél, láttuk, mit vittek véghez a legutóbbi idényben Európában. De ahogy mi el akartuk kerülni őket, ők sem akartak velünk találkozni” – mondta Tal Ben Haim.

Az izraeli lapok nem kímélték a Győri ETO-t az újabb vereség után, bár a fókuszban már a Basel elleni meccs van beszámolókban. A Yedioth Aharonoth tudósítója arról írt: „A Maccabi mindkét meccset végig irányította, és a visszavágó elején olyan volt, mintha egy máltai vagy San Marinó-i csapat ellen játszana”.

Ami az izraeli sportportálokat illeti, a one.co.il tudósításában azon elmélkedik, milyen gyenge lehet a magyar bajnokság, ha a Győr csak ilyen teljesítményre volt képes riválisával szemben. Egyedül Kamenárt emelik ki, aki többször is góltól mentette meg az ETO-t. Ezen kívül főleg a Sousa-csapattal foglalkoznak, amely újabb lépést tett a főtábla jutás felé. A következő körben már sokkal nehezebb feladatra számítanak a Basel ellen.

A sport5.co.il is hasonlóan fogalmaz: „Nyilvánvalóan nagyon gyenge a magyar bajnokság, másképpen nem lehet megmagyarázni a Győr zavarbaejtő teljesítményét. Kamenáron kívül – aki megmentette őket a szégyentől – nem tudunk kiemelni egyetlen játékost sem".

A Walla portál szinte nem is foglalkozik az ETO-val, már a Basel elleni csatát vezeti fel, Pintér Attilát és magyar játékosokat sem szólaltattak meg a meccs után, ellenben a svájciakat irányító Murat Yakintól már idézik a fenti nyilatkozatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik