Conte: Elkerültem volna a találkozást Mancinivel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.02. 11:56
null
Antonio Conte elhalasztotta volna a Mancinivel való találkozóját (fotó: Action Images)
A koppenhágai döntetlennel kezdő Juventus a Galatasarayt fogadja a Bajnokok Ligája B-csoportjának második fordulójában, a törököknél most mutatkozik be Roberto Mancini. Lars Jacobsen, a Köbenhavn védője a legösszetettebb játékosnak tartja Cristiano Ronaldót.

 

55 ÉVE VOLT A TÖRTÉNELMI VERESÉG

Október első napjai nem mindig hoztak örömet a Juventusnak. Erre 1958. október elseje a jó példa, amikor a torinói csapat nemcsak a saját, de az olasz futball történetének legsúlyosabb kupavereségét szenvedte el.

Pedig a jó erőkből álló, Giampiero Bonipertivel, John Charlesszal és Omar Enrique Sivorival felálló „Öreg Hölgy” az odavágón 3:1-re megverte a ma már osztrák alacsonyabb osztályban tengődő Wiener SC-t, így nyugodtan utazhatott Bécsbe. Ám ott katasztrofális eredményt produkált, az osztrák együttes – soraiban a triplázó Josef Hamerllel és a duplázó Erich Hoffal (aki később szövetségi kapitány lett) – aznap feltartóztathatatlan volt, és végül 7:0-ra nyert.

„A passzaik szinte egyáltalán nem sikerültek, a saját lábukban elbotlottak, összjátékot sem tudtak kezdeményezni” – nyilatkozta később a WSC válogatott szélsője, Walter Horak.

A bécsiek a következő fordulóban még elbúcsúztatták a Dukla Prahát, a harmadik körben azonban már túl nagy falat volt számukra a Real Madrid, a hazai 0:0 után Spanyolországban 7:1-re kikaptak. Sőt, a klub az 1959-es bajnoki cím után végleg elindult lefelé, ma már csak a harmadosztályban találkozhatunk vele. A Juventus azonban mindmáig meghatározó tagja az európai klubfutballnak.

A Juventus a papírforma alapján egyértelműen esélyesként várhatja a Galatasaray elleni mérkőzést, de a török klubnál a legutóbbi BL-forduló óta változások történtek, Fatih Terim helyét Roberto Mancini vette át. A Juventus vezetőedzőjének, Antonio Conténak felemás érzései vannak ezzel kapcsolatban.

„Egyrészt nagyon örülök annak, hogy Mancini megkapta az állást, másrészt viszont szívesen elkerültem volna most a vele való találkozást, ugyanis sok problémát okozhat nekünk. Abszolút nem tudom, hogy mit várhatok a Galatától. Nehéz meccs lesz, még akkor is, ha Mancini sem ismerheti igazából a csapatát.”

A torinóiak vezetőedzőjének a támadósor összeállításával is vannak problémái, ugyanis mind Carlos Tévez, mind Mirko Vucsinics sérüléssel bajlódik. A másik oldalon viszont Mancini nagyon örül, hogy az argentin csatárral újra találkozhat, pedig a Manchester Citynél több konfliktusuk is volt.

„Nagyon várom a találkozást Tévezzel, akit remek játékosnak tartok, és akivel sok sikert értünk el együtt Angliában. Kicsit furcsa lesz számomra ez a meccs, mivel hétfőn találkoztam először a csapattal, de remélem, hogy ennek ellenére jó eredményt érünk el. Nehéz összecsapásra számítok, hiszen remek csapathoz látogatunk, amelyet egy kiváló edző dirigál Antonio Conte személyében. Szóval nagy kihívás lesz.”

A mérkőzést magyar játékvezetői hatos dirigálja Kassai Viktor vezetésével.

A csoport másik mérkőzésén a Real Madrid a dán FC Köbenhavnt fogadja. Carlo Ancelottit óvatosságra inti a dánok Juventus elleni döntetlenje. Ha a koppenhágaiak Madridban is elcsípnének egy pontot, az 5.30-as szorzót jelenthet az arra fogadóknak a Tippmixprónál.

„Bízom a csapatomban, remélem, hogy feledtetjük az Atlético elleni botlást. Mert mind játékban, mind az eredményességben javulnunk kell. A Köbenhavn nem szerepel jól a dán bajnokságban, de a Juventus ellen jól teljesített, emiatt óvatosnak kell lennünk.”

Az olasz szakember nem tudta megmondani, hogy Karim Benzemát a kezdőbe jelöli-e. A francia csatár augusztusban, a Granada elleni bajnokin talált be utoljára, és könnyen elképzelhető, hogy Álvaro Morata kerül be a helyére. Ott lehet a csapatban Luka Modric is, aki csak a második félidőben játszott az Atlético elleni derbin, valamint Iker Casillas, aki kilenc hónap után védhet újra tétmeccsen a Bernabéuban. A sérült Gareth Bale-re viszont nem számíthat Ancelotti.

„Ez sokkal nehezebb meccs lesz, mint a Juventus elleni. Ha jó eredményt akarunk elérni, ahhoz extrém jó játékot kell nyújtanunk, nekik nagyon rossz napot kell kifogniuk, valamint a szerencsével sem állhatunk hadilábon” – nyilatkozta Olof Mellberg, a korábban Spanyolországban is megforduló svéd védő. Hátvédtársa, Lars Jacobsen szerint gyakran két ember sem elég a 100. európai kupameccsére készülődő Cristiano Ronaldo megállításához.

„Nem akarok vitát nyitni arról, hogy ki a legjobb futballista a világon, de számomra Cristiano Ronaldo a legösszetettebb. Ugyanis nem tudok még egy olyan támadójátékost mondani, aki ilyen magas, erős, gyors, technikás és jól fejelő. Legalább két ember kell, hogy kikapcsolják a játékból, de hétről hétre láthatjuk, hogy gyakran ez sem elég.”

BAJNOKOK LIGÁJA, B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Juventus–Galatasaray 20.45
Torino, játékvezető: Kassai Viktor
A várható kezdőcsapatok:
Juventus: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah – Vucsinics, Tévez.
Vezetőedző: Antonio Conte.
Galatasaray: Muslera – Eboué, Semih Kaya, Chedjou, Riera – Selcuk Inan, Felipe Melo – Aydin Yilmaz, Sneijder, Bruma – Drogba.
Vezetőedző: Roberto Mancini.

Real Madrid–FC Köbenhavn 20.45 (Tv: Digi Sport2)
Madrid, játékvezető: Matej Jug (szlovén)
A várható kezdőcsapatok:
Real Madrid: Iker Casillas – Sergio Ramos, Varane, Pepe, Fabio Coentrao – Khedira, Modric – Di María, Isco, Cristiano Ronaldo – Benzema (Morata).
Vezetőedző: Carlo Ancelotti.
FC Köbenhavn: Wiland – Jacobsen, Mellberg, Bengtsson, Sigurdsson – Bolanos, Claudemir, Delaney – Braaten, Adi, Jörgensen.
Vezetőedző: Stale Solbakken.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik