BL: Xabi Alonso felejtene, Ribéry csalódott - visszhangok

Vágólapra másolva!
2014.04.30. 11:50
null
Nem a „Robbery”-ről szólt az este Münchenben. (Fotók: Reuters)
A Real Madrid 4-0-s, Bayern München felett aratott győzelme után újabb nyilatkozatok láttak napvilágot ma reggel. A két csapat futballistái mellett a vezetők is értékelték a Bajnokok Ligája-elődöntőt.

 

„Remek mérkőzésen vannak túl a játékosaink, de a neheze, a finálé még hátravan – mondta Zinedine Zidane, a királyiak másodedzője. – Münchenben még soha nem nyertünk, most sem volt könnyű, ám a pályán bizonyítottuk, hogy megérdemeltük a továbbjutást. Bent vagyunk a döntőben, de ne felejtsük el, hogy még nem nyertük meg, és a bajnokságban is helyt kell állnunk.”

„Történelmi jelentőségű a győzelmünk. Nem engedtük, hogy a címvédő gólt szerezzen 180 percen keresztül – dicsérte csapatát a Real védője, Daniel Carvajal. – Nagyobb nyomásra számítottunk, de az eredmény önmagáért beszél. Bárkivel is játszunk a döntőben, nehéz lesz.”

Üröm az örömben: Xabi Alonso kihagyja a finálét
Üröm az örömben: Xabi Alonso kihagyja a finálét

A győztes csapat részéről egyetlen játékosnak, Xabi Alonsónak nem lehetett csak felhőtlen az öröme, mivel sárga lapjai miatt nem léphet pályára a fináléban.

„Sajnálom, hogy ki kell hagynom a döntőt, de remélem, hogy a csapattársak megnyerik és idővel elfelejthetem – mondta Xabi Alonso. – Nem csak a sárga lap, a szabály maga is igazságtalan, hiszen hosszú az út a döntőig. Bízom benne, hogy mi nyerünk a végén. A szurkolók nagyon megérdemelnék.”

A vesztes oldalról a Bayern München szélsője, Franck Ribéry és a bajor klub elnöke, Karl-Heinz Rummenigge nyilatkozott.

„Hamar nehéz helyzetbe kerültünk, miután két pontrúgásból is gólt kaptunk – mondta Ribéry. – Sok hibával játszottunk, amelyeket el kell raktároznunk magunknak a következő szezonra. Természetesen nagyon csalódottak vagyunk. Madridban jó meccset játszottunk, itthon azonban összeomlottunk.”

„Nem volt bennünk elég szenvedély ahhoz, hogy nehézzé tegyük ellenfelünk dolgát – mondta Rummenigge. – Szerencsétlennek tartom, hogy két pontrúgásból is gólt kaptunk, onnantól kezdve el is dőlt, hogy a Real jut a döntőbe. Világosan ki kell mondani: a Real Madrid kiemelkedő csapat jelen pillanatban. Rávilágítottak a hibáinkra, megölték a támadójátékunkat, és folyamatos nyomás alatt tartották a védelmünket gyors játékosaikkal.”

A mérkőzést követő friss nyilatkozatok után Cristiano Ronaldo és Josep Guardiola is értékelte a Bajnokok Ligája elődöntőjét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik